Antena Căutare

Galaţi: Autorităţile au demarat ancheta socială la locuinţa fetiţei de șapte ani, bătută de mamă şi lăsată în frig/ Fetiţa ar putea fi dată în grija unui asistent maternal

Autorităţile din Galaţi au demarat, luni, ancheta socială la locuinţa fetiţei de 7 ani, bătută de mama ei şi lăsată afară în frig, îmbrăcată subţire şi fără şosete.

Inspectori din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi se află, luni, la locuinţa famiiei pentru a vedea ce pot face în sprijinul fetei traumatizate de propria mamă.

Angajaţii DGASPC iau în calcul două variante: fie identifică o rudă din familia extinsă dispusă să o îngrijească pe copilă, fie o vor da unui asistent maternal. Cea mai plauzibilă variantă rămâne aceea ca fetiţa de 7 ani să fie luată din familie şi data în grija unui specialist.

”Ancheta socială este în derulare. Colegii sunt la această oră pe teren şi încearcă să găsească rude ale copilului din familia extinsă faţă de care fetiţa e ataşată şi care îşi pot asuma responsabilitateta faţă de copil. În paralel, încercăm identificarea unui asistent maternal care să corespundă nevoilor copilului. Fetiţa este acum în centru şi spune constant că nu vrea să se întoarcă la mama. Se simte bine, cu copiii, căldură, beneficiază de suport psihologic, a fost evaluată psihologic şi în permanenţă are suportul de care are nevoie”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Între timp, poliţiştii au întocmit pe numele mamei fetei dosar penal pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

”Cazul a fost sesizat pe 10 ianuarie la 19.50 prin 112. Un bărbat din localitatea Gohor a anunţat că o femeie din localitate şi-ar fi agresat fizic fiica de 7 ani. Poliţiştii au mers la faţa locului, au constatat că aspectele se confirmă. Fetiţa a fost găsită în curtea imobilului, mama acesteia fiind în stare avansată de ebrietate. În prezenţa unui asistent social din cadrul Primăriei, poliţiştii au condus fetiţa şi au internat-o într-un centru de primire urgenţe minori. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului”, a declarat, luni, purtătorul de cuvant al IPJ Galaţi, comisar sef Gabriela Costin.

Mama fetiţei s-a mutat în sat în urmă cu un an, după ce şi-a părăsit soţul. Tot aici locuiesc unchiul şi bunica fetiţei.

Femeia de 43 de ani mai are doi copii majori, însă niciunul nu locuieşte cu ea.

O fetiţă de şapte ani din comuna Gohor, judeţul Galaţi, care ar fi fost bătută de mama ei şi lăsată în frig, deşi nu era îmbrăcată potrivit, a fost preluată de DGASPC, după intervenţia unui vecin. Acesta a relatat că a auzit strigătele copilei şi a mers să o ia la el acasă, anunţând în acelaşi timp autorităţile.

Sursa : news.ro

Ministrul de Interne, prima reacție după ce s-a aflat că la 100 de angajați de la ISU Dolj sunt rude între ei: ”S-ar put... Cutremur cu magnitudinea 3,7, în judeţul Vrancea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x