Antena Căutare

Guvernul doreste sa blocheze pana anul viitor incadrarea absolventilor in MAI

Guvernul vrea sa blocheze pana in 2012 procedurile de incadrare in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor a absolventilor scolilor de politie. Masura este luata in contextul reducerii numarului de posturi din structurile MAI.



"Numirea in functie a absolventilor repartizati la unitatile din structura Ministerului Administratiei si Internelor se realizeaza cu data de 1 ianuarie 2012, iar prezentarea acestora la respectivele unitati se face in data de 3 ianuarie 2012", potrivit proiectului de ordonanta.

Actul normativ permite inceperea procedurilor de disponibilizare a angajatilor MAI, inclusiv a functionarilor publici, preotilor militari, soldatilor si gradatilor voluntari, pe baza cadrului legal deja in vigoare si care ii confera ministrului dreptul de a desfiinta si disloca unitati in limita posturilor aprobate si a bugetului alocat.

Toate aceste masuri sunt justificate prin "adancirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar si diminuarea posibilitatii de asigurare financiara a cheltuielilor cu drepturile salariale.

Amanarea incadrarii absolventilor nu este prima masura de acest fel luata de MAI. Cu doi ani in urma, angajarea absolventilor scolilor de politie a fost amanata din iulie pana in decembrie, fiind invocata lipsa fondurilor.

Ministrul Traian Igas a declarat, miercuri, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Mama barbatului care si-a dat foc la Cotroceni:"Ei traiesc in vile, noi murim de foame!"... Furtuna in Bucuresti: Ploaie torentiala si copaci cazuti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x