Antena Căutare

Guvernul, lovitură dură pentru români! Ciolacu: „Nu va fi respectată mărirea pensiilor și a salariilor”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu spune că Guvernul ar fi avut timp să prevadă în buget sumele necesare pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, însă acest lucru „nu s-a dorit”. Ciolacu se arată convins că nici legea pensiilor nu va fi respectată şi nici salariile profesorilor nu vor fi majorate.

Guvernul, lovitură dură pentru români! Ciolacu: „Nu va fi respectată mărirea pensiilor și a salariilor” Galerie
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor?

„Mă bucur că domnul prim-ministru a revenit la temele românilor, noi am votat legea cu dublarea alocaţiilor înainte ca Guvernul să vină cu bugetul în Parlament. Cum au venit, cu asumarea răspunderii, deja e un detaliu juridic minor.

Ar fi avut timp să facă calculele necesare şi modificările necesare în buget să pună în aplicare. Exact cum a făcut guvernarea PSD. Chiar la guvernarea PSD a fost după aprobarea bugetului şi am găsit soluţiile necesare.

Nu s-a dorit, cum nu s-a dorit nici la pensia minimă, de la 704 la 775, acolo fiind vorba de un efort bugetar, din punctul nostru de vedere, mic, de doar 300 de milioane. Dar aşa au considerat dânşii să se răzbune pe români” a afirmat Marcel Ciolacu duminică după amiază, într-o conferinţă de presă la Târgovişte. El s-a arătat convins să nici salariile profesorilor şi nici pensiile nu vor fi majorate după calendarul stabilit de fostul guvern PSD.

În plus, Ciolacu l-a ironizat pe premierul Ludovic Orban.

Guvernul, lovitură dură pentru români! Ciolacu: „Nu va fi respectată mărirea pensiilor și a salariilor”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD

„Sunt ferm convins, mult discutata temă a anticipatelor de fapt înseamnă austeritate. Nici legea pensiilor nu va fi respectată şi nici mărirea salariilor la profesori, lucru de altfel evident, fiindcă ne-am uitat şi noi în buget şi au fost alocate numai 1,2 miliarde din necesarul de 7,3.

Deci, cu alte cuvinte, nu se va face nici acest lucru. De aceea a ieşit şi această temă falsă cu anticipatele şi această dorinţă, în afară de dorinţa îndreptăţită a preşedintelui să scape odată de Orban”, a susţinut liderul PSD. Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la HotNews.ro LIVE că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Referitor la dublarea alocaţiilor, amânată la ultima şedinţă de Guvern până la 1 august, după rectificarea bugetară, tocmai pentru a fi găsite fondurile necesare, premierul a afirmat: ”E cert că le creştem. Vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”.

Prim-ministrul a calificat legea de dublare a alocaţiilor drept ”o răzbunare a PSD”.

Sursa : news.ro

Dublarea alocațiilor, anunț controversat! Ce se întâmplă cu banii? Guvernul a dat cărțile pe față: „Nicăieri în lume nu ... Sărbătoare mare pentru creștini, pe 20 ianuarie! Rugăciunea ce te ajută să faci copii, să te vindeci sau să primești aju...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x