Căutare Live

Hackerii de la Killnet cer eliberarea românului acuzat că i-a ajutat în atacurile cibernetice. Mesajul amenințător al grupării

Hackerii pro-ruşi de la gruparea Killnet au cerut eliberarea românului care a fost reţinut în Marea Britanie, c aurmare a acuzației că a ajutat gruparea infracțională, în atacurile cibernetice. Hackerii au transmis un mesaj amenințător la adresa țării noastre.

Hackerii pro-ruşi de la Killnet cer eliberarea tânărului român reţinut în Marea Britanie şi acuzat că i-a ajutat

Shutterstock

Gruparea a amenințat că dacă românul nu va fi eliberat în 48 de ore, vor „distruge România, Marea Britanie, și Moldova”. Hackerii neagă că ar fi fost ajutați de român, potrivit news.ro.

„Fac apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de a face cu Killnet! A fost unul dintre membrii grupului de pe Telegram. Cum le poţi spune oamenilor că un tip ne-a ajutat în aceste atacuri? E atât de stupid. Aveaţi nevoie de cineva care să poarte vina pentru colapsul României. Lăsaţi omul în pace”, au transmis hackerii.

Gruparea Killnet, amenințări dure la adresa României

Totodată, gruparea a făcut amenințări grave la adresa țării noastre, spunând că ne pot distruge întreaga structură informatică, inclusiv cea a Ministerului Sănătății.

„Dacă susţine Rusia, asta nu înseamnă că e un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, o să distrug România, Marea Britanie şi Moldova. Voi distruge întreaga voastră structură informatică şi chiar Ministerul Sănătăţii. Toate ventilatoarele vor fi atacate. Numai atunci veţi începe să vă daţi seama că aţi făcut o greşeală. Eliberaţi-l pe Ioan Feher”, este mesajul postat pe Telegram, pe contul grupării Killnet Rezerv.

Citește și: Anonymous România, „lovitură” grea pentru Rusia! Ce au făcut românii din gruparea de hackeri. Anunțul a devenit viral

Gruparea de hackeri ruși Killent au atacat site-urile instituțiilor din România, pe fondul ajutorului pe care îl acordă țara noastră către Ucraina. Ministrul de Interne Lucian Bode a precizat că hackerii au fost ajutați de un român din Marea Britanie oferind traduceri din rusă în română și identificând siteuri care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare, potrivit news.ro.

"A fost identificată o persoană, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin identificarea unor siteuri care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare", a spus, marți, ministrul de Interne Lucian Bode.

În ultima perioadă, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituțiilor din România.

Citește și: Românii, victime ale unei escrocherii prin SMS. Ce mesaje primesc utilizatorii și ce trebuie să facă, pentru a scăpa de pericol

„Atacatorii cibernetici transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger, Slack, etc. pretinzând că sunt o sursă / persoană de încredere, pentru a convinge victimele potențiale să divulge informații confidențiale, date personale sau să efectueze acțiuni care permit preluarea controlului unor infrastructuri sau dispozitive informatice de către atacatori. Pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime și pentru o rată de succes mai ridicată, atacatorii intenționează să utilizeze inclusiv adrese de email sau conturi de utilizator falsificate ca aparținând unor instituții publice sau organizații cunoscute din România”, arată DNSC.

VIDEO | Imagini cutremurătoare într-un spital din Ucraina, unde o mireasă rămasă fără picioare dansează alături de proas... Rezultate extrageri Loto 5 mai 2022. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...
Parteneri
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x