Antena Căutare

Harta seismica a Bucurestiului. Vezi cartierele expuse in caz de cutremur!

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7, ar pune Bucurestiul la pamant. 6.500 de bucuresteni ar putea sa-si piarda viata, 16.000 sa fie raniti grav, iar 95.000 sa ramana captivi in cladiri sau sub daramaturi. Sute de cladiri din Capitala risca sa se prabuseasca la un seism cu o magnitudine mai mare de 6,5 pe scara Richter. Care sunt zonele de pe harta seismica a Bucurestiului pe care trebuie sa le evitati aflam de la Ioana Hagi-Stan.


Cutremurul din 4 martie 1977 a fost insa cel care a devastat Romania. Cele 7,4 grade pe scara Richter au prabusit 30 de cladiri, au omorat 1.424 de oameni si au ranit alte 10.000 de persoane.

Au trecut mai bine de 30 de ani de atunci. Iar noi in loc sa consolidam, largim listele cladirilor cu risc seismic ridicat. Doar anul trecut, alte 1.900 de imobile au primit bulina rosie. Specialistii au si o explicatie. Rea¬bilitarea seismica e mult mai costisitoare decat construirea unei cladiri noi.

Harta seismica a Capitalei

Harta seismica a Bucurestiului este impartita pe zone de risc. Zonele colorate in rosu au risc crescut si vizeaza in special centrul Bucurestiului. Culoarea galbena indica un grad mediu de pericol, in timp ce verdele, specific zonei de vest, este garantia ca acolo seismul va fi cel mai putin resimtit.

Zonele cele mai periculoase din Bucuresti sunt Casa Presei, Magurele si Pantelimon. Sunt zone in care unda seismica venita din Vrancea se amplifica. Un seism de 7 grade in Vrancea se va resimti in Bucuresti ca o miscare de pana la 8,6 grade pe scara Richter.

sursa:Antena3

Jaful de un milion de euro de la Ploiesti: Al doilea suspect s-a predat... Se implinesc 34 de ani de la marele cutremur din 1977...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x