Antena Căutare

Hotii tablourilor au retinut numele lui Matisse dupa masina Matiz. Mai mult, si-au pus porecle dupa numele pictorilor

L-au furat pe Matisse de dragul asemanarii cu o marca de masina, Matiz. L-au luat pe bietul Matisse si l-au pus intr-o punga de un leu. Habar n-au avut cat sa ceara pe tablouri, pentru ca la ora de cultura au lipsit. Hotii de tablouri sunt de rasul lumii. De tot rasul e si postarea de pe Facebook, in care jefuitorii si-au pus porecle artistice. Picasso, Monet si Van Gogh. Anchetatorii se bazeaza acum pe declaratiile asistentului lui Catalin Botezatu care a recunoscut ca a incercat sa vanda tablourile furate! Ca sa fie convingator, Petre Condrat a facut testul cu detectorul de minciuni

In drumul spre libertate, manechinul a fost insotit chiar de mentorul sau, designerul Catalin Botezatu. “Nu are nicio legatura cu arta, singurul lucru pe care il face pentru arta este fashionul”, a declarat designerul.

Condrat a rasuflat linistit si a plecat acasa, o casa de 138.000 de euro, pe care si-a cumparat-o cu banii jos. Intre timp, ceilalti trei suspecti de furt au ramas in arest. Mai au de raspuns la cateva intrebari, spre exemplu, unde sunt tablourile. Un Matisse si un Gauguin, pe care le-au furat dintr-un muzeu din Rotterdam in timp record, dupa ce au fentat sistemul de alarma. Apoi le-au facut sul, le-au pus intr-o punga de un leu si le-au adus in tara, sa le vanda pe piata neagra.

Acestea, plus doua Picasso si un Monet, toate evaluate la sute de milioane de euro. O captura cu care cei trei s-au si mandrit pe Facebook. Si-au pus porecle nume de pictori. Nu stiau mare lucru despre arta. Si nici macar nu auzisera de Henri Matisse, dar, spun ei, l-au identificat usor. MATIZUL merge pe toate strazile din Romania.

Declaratii stupefiante, ce ii fac pe procurori sa creada ca nu ei au fost creierul operatiunii. I-ar fi ajutat si un cetatean albanez, cercetat in Romania pentru o tentativa de omor.

In cautarea capodoperelor, anchetatorii au rascolit toata Romania. Petre Condrat a trecut deja de testul adevarului. Ceilalti trei suspecti au toate sansele sa-l pice, mai ales ca declaratiile lor sunt contradictorii.

ROANTANAMO: Avioanele si aeroporturile, fire invizibile ce leaga Romania de Polonia si Lituania... Si se jura ca nu... In portul Constanta, hotii golesc vagoanele de fata cu paznicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x