Antena Căutare

Șocant! I-au spus să mai facă un copil, căci băiețelul cu autism pe care îl avea nu o va ajuta cu nimic, ba mai mult va fi ca o piesă de mobilier. Ce s-a întâmplat 20 de ani mai târziu

O mamă a trecut prin cea mai grea perioadă din viața ei: "Mai faceți copii, pentru că nu veți obține nimic de la acesta", i-a spus un medic psihiatru unei mame, care acum își povestește cu  drama vieții ei.

Povestea cutremurătoare a unei mame disperate care s-a luptat cu tărie pentru fiul ei autist: Medicul i-a spus ,, Doamnă, fiul tău este autist. Copiii ăștia sunt foarte speciali, știi? Fiul tău va fi ca o piesă de mobilier. Faceți alți copii căci...'' Ce s-a întâmplat 20 de ani mai târziu este halucinant

"Mai faceți copii, pentru că nu veți obține nimic de la acesta", i-a spus un medic psihiatru unei mame, care acum își povestește cu drama vieții ei.

María Cecilia Lovera, o mamă din Chile, nu poate fi mai fericită, asta după ce fiul ei a absolvit ca inginer de sistem informatic, deși în urmă cu 20 de ani, atunci când a fost diagnosticat cu autism, medicii îi dădeau puține șanse să se dezvolte profesional și să aibă o viață normală.

Femeia povestește că în 1997 a mers la un specialist pentru a-l putea evalua pe fiul său Ivan, dar a primit un răspuns pe care nu îl va uita niciodată. "Aveam doar 25 de ani și îl aveam pe Ivan de trei ani și jumătate. Psihiatrul mi-a spus imediat "Doamnă, fiul tău este autist. Copiii ăștia sunt foarte speciali, știi? Fiul tău va fi ca o piesă de mobilier. Și apoi s-a uitat la soțul meu, care era lângă mine, și i-a spus: "Vă dau sfat? Faceți mai mulți copii, pentru că nu vei obține nimic cu acesta", a declarat femeia, potrivit ziarului ,,Las últimas noticias''.

În urma acestei vizite care le-a spulberat orice speranță, femeia s-a decis să studieze singură această problemă cu care se confrunta, așa ca s-a dus la librărie și s-a documentat, cumpărând o mulțime de cărți care ar fi putu să o ajute.
În scurt timp, femeia a vizitat un alt psihiatru, care i-a recmandat să își înscrie băiatul la o ,,școală cât se poate de normală'', însă, de fiecare dată când menționa că fiul său are autism, conducerea școlilor venea cu fel de fel de scuze pentru a evita înscrierea lui.

După ce a ajuns la o școală unde era necesar ca acești copii cu probleme să treacă un test, mama îndurerată s-a lovit de o altă reacție dură a unui cadru didactic fără suflet:,,Uite, mămico, vreau să-ți spun ceva. Vreau să îți revii cu picioarele pe pământ, pentru că fiul tău nu va putea să studieze niciodată''

Atunci când femeia îndurerată i-a explicat ca tot ce dorește este ca fiul ei să studieze pentru a putea fi independent, evaluatorul a avut o replică foarte dură: ,,Fiul tău nu va lucra nicăieri. Dacă va putea lucra, va face ceva fără importanță, precum grădinărit, vânzător la patiserie și alte lucruri de genul. Dar să nu credeți că fiul dvs. va învăța altceva. Scoate-și asta din cap ", a adăugat femeia.

Aceste răutăți ale oamenilor nu au făcut decât să o motiveze pe mamă să lupte mai departe, iar într-un final a găsit un colegiu care l-a acceptat pe Ivan. Din păcate, tânărul a întâmpinat probleme și aici, dincauza tratamentelor rele din partea colegilor, care îi spuneau că nu va termina nici măcar un semestru.

Chiar și cu toate aceste piedici, el a reușit să termine și să absolve. În final, în această marți, Ivan a absolvit ultimul examen de inginerie de calculatoare de la Inacap din Maipu, unde a primit mai mult sprijin, iar mama sa nu și-a încăput în piele de fericire pentru ceea ce a reușit să devină fiul ei.
Femeia încurajează toate mamele care au copii cu această problemă, să nu se descurajeze și să lupte pentru fericirea și dezvoltarea lor, pentru că ei merită să aibă șanse egale cu restul copiilor.

Incendiu cumplit! Sute de animale, surprinse de flăcările puternice! Pompierii din Prahova au intervenit imediat... Alocațiile majorate ale copiilor, în pericol? Ce s-ar putea întâmpla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x