Antena Căutare

IGSU: Peste 4.200 de intervenţii gestionate de pompieri, în ultimele trei zile, la nivel naţional

Peste 5.300 de pompieri au acţionat, în ultimele trei zile, pentru gestionarea a 4.263 de intervenţii, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Aceştia atrag atenţia că meteorologii au emis, pentru luni, un Cod galben vizând intensificări ale vântului în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi sudul Moldovei, precum şi zonele montane, astfel că recomandă populaţiei să se adăpostească pe perioada acestor fenomene.

Potrivit IGSU, din cele 4.263 de intervenţii, majoritatea au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă (3.702 cazuri SMURD). În afara acestor situaţii, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 283 de incendii, care, în mare parte, au avut drept cauză probabilă utilizarea mijloacelor de încălzire sau instalaţiile electrice cu defecţiuni sau improvizaţii. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 19 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane şi-au pierdut viaţa, în judeţele Argeş, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman. Una dintre intervenţii a avut loc în judeţul Botoşani, unde duminică pompierii au fost solicitaţi să intervină la accidentul rutier produs în localitatea Gorbăneşti, între un microbuz şi un autoturism. Având în vedere numărul persoanelor implicate, în judeţ a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului. În urma evenimentului rutier au rezultat 11 victime, din care una inconştientă. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă, toate victimele au fost transportate la spital. "Complexitatea intervenţiei a fost determinată nu numai de numărul mare de victime, ci şi de izbucnirea unui incendiu care risca să cuprindă ambele autovehicule. Un rol determinant în salvarea persoanelor implicate în accident l-a avut colegul nostru, plt.maj. Cătălin Grindiei, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani. Acesta se afla în zonă, a observat accidentul şi nu a ezitat nicio secundă să ofere ajutorul", menţionează reprezentanţii IGSU. Ei amintesc că, începând de luni dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod Galben de intensificări ale vântului care vizează judeţele din Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi sudul Moldovei, precum şi zonele montane. Valabilitatea codului va fi până în această seară la ora 22.00, perioadă în care vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăşi 75...80 km/h. "Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor din judeţele vizate ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate", mai arată IGSU.

Sursa : news.ro

Persoana care a vopsit cu negru denumirea în limba maghiară a unor localităţi din Harghita şi Mureş, pe indicatoare ruti... Dosar penal după „meciul” dintre un tramvai și un BMW! Ce consecințe suportă cei implicați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x