Antena Căutare

Explozia din Crevedia, bilanț dramatic: 2 morți şi 56 de răniţi. Care ar fi fost cauza tragediei. Stația GPL funcționa fără aviz

Bilanțul victimelor a crescut în urma exploziilor din Crevedia, iar informațiile care au ieșit la iveală despre cauza tragediei evidențiază faptul că Stația GPL era închisă încă din 2020 și funcționa fără aviz.

Galerie
Explozia din Crevedia, bilanț dramatic: 1 mort şi 57 de răniţi. Care ar fi fost cauza tragediei. Stația GPL funcționa fără aviz | Observator

UPDATE 12:40: Încă o persoană a decedat. O femeie internată la Spitalul Floreasca, cu arsuri pe 95% din suprafaţa corpului, a murit. Din informaţiile Observator, este vorba despre soţia bărbatului care a decedat aseară, după ce a făcut infarct în timpul exploziilor.

În urma exploziilor de la Crevedia 2 persoane au murit de infarct, iar 56 de persoane au fost rănite, dintre care 43 de salvatori, potrivit obsevatornews.ro 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU. 10 persoane sunt în stare gravă.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, fiind făcute cercetări in rem pentru distrugere din culpă.

Citește și: Imagini teribile cu exploziile de la stația GPL din Crevedia. Tragedia s-a soldat cu zeci de victime. 3000 de oameni, evacuați

„În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal). A fost începută cercetarea la faţa locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa", a precizat sursa citată.

Doi salvatori, grav răniţi, au fost transferaţi deja în străinătate noaptea trecută. Cea de-a doua aeronavă C-27J Spartan a decolat azi, la ora 8.00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Care ar fi fost cauza exploziei din Crevedia. Stația GPL era închisă încă din anul 2020 şi funcţiona fără vreun aviz. Cine ar fi patronul firmei care administrează stația și ce s-a întâmplat înainte de deflagrație

În ceea ce privește cauza exploziei se crede că totul s-ar fi petrecut din cauza unui angajat care alimenta butelia GPL cu ţigara în mână, iar furtunul s-ar fi spart. De aici şi până la o nenorocire nu a mai fost decât un pas. În interiorul staţiei se afla butelia fixă, încărcată cu GPL, şi alte două cisterne mobile, potrivit unor surse citate de Observator. Planul Roşu de intervenţie a fost activat la aproape o oră de la prima explozie, însă cea de-a doua deflagraţie a fost şi cea mai puternică, iar zeci de oameni au fost răniţi.

Potrivit Digi24 stația i-ar aparține iului primarului din Caracal. Firma lui, care se numește Flagas SRL administrează o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz, potrivit sursei citate, care a mai precizat că la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10 000 de litri fiecare.

Şeful INSEMEX, despre explozia de la staţia GPL din Crevedia. "Ar fi fost evitată a doua explozie, dacă se respectau legile"

Staţia GPL din Crevedia era închisă încă din anul 2020 şi funcţiona fără vreun aviz

Şeful INSEMEX a declarat că o a doua explozie ar fi fost evitată dacă se respectau legile"

„Ar fi fost evitată, dacă se respectau legile, adică dacă toate acele instalaţii erau în construcţie anti-explozivă. Dacă exista emis un raport de protecţie la explozie de către Institutul nostru care este autoritate naţională în acest domeniu. Nu am detalii la această oră. Dacă vom fi solicitaţi, cu siguranţă ajungem acolo. Nu ştiu denumirea societăţii de acolo. Dacă păstrau distanţa de securitate faţă de obiectivele civile... repet, datele nu sunt încă clare. Vom interveni, dacă suntem solicitaţi de către organele de anchetă, vom face cercetarea la faţa locului, după aceea o experiză tehnică în sine”, a spus George Găman, Şeful Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă.

Pe 26 august, la ora 18:48 o explozie devastatoare a semănat panică printre locuitorii din Crevedia. La fața locului au sosțit salvatorii. Pompierii au luptat cu flăcările, iar medicii au ncercat să-i salveze pe răniți. 8 oameni au suferit arsuri grave după prima explozie, iar o persoană și-a pierdut viața din cauza șocului suferind un infarct. La ora 20:55 a avut loc a doua deflagrație și mai puternică, în urma căreia 43 de salvatori au fost răniți.

Ce a spus Raed Arafat despre despre intervenția pompierilor: „Și-au făcut treaba, chiar asumându-și riscuri”

Întrebat de ce pompierii s-au aflat lângă stație, deși știau că mai sunt cisterne care puteau exploda, Raed Arafat a explicat că pompierii au fost nevoiți să limiteze propagarea incendiului, pentru că erau case în zonă:

„Intervenția nu era doar pe cisterne ci și pentru a evita propagarea. Pompierii și-au făcut rolul, decizia lor de a interveni și a răci zona, cu un anumit risc asumat, a fost o decizie pe care nu o pot comenta negativ. Oamenii și-au făcut treaba așa cum trebuie, din păcate asumându-și anumite riscuri la locul intervenției. Cred că e ceva ce în viitor va fi foarte atent aplicat, și asta e perimetrul. Civilii și indiferent cine în afara pompierilor să nu intre în zona care este expusă în apropierea incendiului. Partea de media, locatari, civili care se uită trebuie să fie foarte departe de zona cu risc. Am mai pățit-o la Mihăilești, iar respectarea unui perimetru de siguranță, evacuarea și mesajele care se dau sunt pentru protecția celor care sunt în zonă. Când pompierul spune: îndepărtați-vă, să se depărteze, pentru că e risc”, a declarat Arafat, potrivit Digi24.

„Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact", a mai declarat Raed Arafat pentru sursa menționată anterior.

Rezultate Loto 27 august 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Un șofer de 19 ani a urcat beat la volan și a lovit un grup de șase persoane în Alba. Trei dintre ei au murit pe loc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x