Antena Căutare

In cat timp ar putea iesi Adrian Nastase din inchisoare

Procurorii care au atacat decizia judecatorului de a-l elibera inainte de termen pot trage cat vor de timp. Asa spune legea. Mai simplu pare de rezolvat problema prejudiciului pe care fostul premier l-a adus statului. Ministrul Liviu Dragnea a cerut o ancheta in cadrul Inspectoratului de Stat in constructii. Asta, dupa ce oficialii au refuzat sa ia cei peste 750.000 de euro, platiti de Nastase.

234 de zile a stat deja Adrian Nastase in puscarie, iar numaratoarea continua pana cand judecatorul va explica, in scris, de ce a decis eliberarea inainte de termen.

“Eu sper ca pana saptamana viitoare sa avem aceasta motivare. Dupa aceea, din punct de vedere tehnic, dosarul, pleaca impreuna cu motivarea la Parchet, pentru ca Parchetul sa-si motiveze recursul”, a declarat avocatul lui Adrian Nastase.

Judecatorii au la dispozitie 20 de zile sa dea motivarea sentintei. In schimb, procurorul nu e presat de timp. Dupa ce primeste dosarul, el poate sa motiveze in 24 de ore, in 24 de zile sau in 24 de luni.

Fostul premier a primit cu optimism recursul procurorilor. Nu are niciun motiv sa se teama ca nu va fi eliberat.

A respectat toate regulile in penitenciar. Ar fi rezistat inclusiv tentatiei de a folosi telefoane mobile sau internetul oferit de alti detinuti, ca momeala. E o marturisire pe care i-a facut-o avocatului sau.

“Domnul Nastase a stiut cum sa reactioneze si in procesul verbal al comisie de eliberare conditionata nu a fost mentionat niciun incident care ar fi putut duce la o pedepsa’, a confirmat si avocatul acestuia.

Adrian Nastase a scris 2 carti in penitenciar, a publicat pe blogul personal si a scris editoriale, totul pe hartie. A umplut peste 5 mii de pagini.

La Palatul Parlamentului a inceput totul. Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare in dosarl Trofeul Calitatii. Chiar daca va fi eliberat inainte de termen, nu mai are voie sa ocupe nicio functie politica, pana la finalizarea sentintei.

Oricum, oficial, fostul premier si-a achitat toate datoriile catre stat. Ianinte ca judecatorii sa emita ordinul de executare silita, avocatii politicianului au anuntat Inspectoratul de Stat in Constructii ca Adrian Nastase vrea sa plateasca o parte din prejudiciu.

Cu bunurile puse sub sechestru, Adrian Nastase a fost nevoit sa se imprumute pentru a putea plati cei peste 750 de mii d euro, catre Inspectoratul de Stat in Constructii. Politicianul urmeaza sa-si recupereze o parte din bani, de la ceilalti vinovati.

Banii au fost virati intr-un cont, insa reprezentantii statului au refuzat sa-i retraga.

“Eu transmit ISC-ului sa inteleaga ca este in obligatia acelei institutii sa raspunda la oricefel de solicitari pentru ca daca ajung sa raspund eu, inseamna ca acolo nu mai este conducere”, a declarat Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii.

Abia astazi, dupa amenintarea ministrului, Inspectoratul de stat in constructii a transmis conturile in care reprezentantii lui adrian Nastase sa faca plata.

Masuri de siguranta: UE implementeaza un volum maxim pentru aparatele portabile la care ascultam muzica... Observator Special: Indicatoarele mortii: nici macar crucile de pe marginea soselelor nu ii fac pe soferi sa incetineasc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x