Antena Căutare

Ultimă oră! Acestea sunt condițiile în care se redeschid creșele și grădinițele. Măsurile, publicate în Monitorul Oficial

Au fost publicate măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor şi afterschool-urilor.

Ultimă oră! Acestea sunt condițiile în care se redeschid creșele și grădinițele. Măsurile, publicate în Monitorul Oficial
Ultimă oră! Acestea sunt condițiile în care se redeschid creșele și grădinițele. Măsurile, publicate în Monitorul Oficial

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, normele au fost stabilite în comun cu reprezentaţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Documentul arată că în fiecare creşă, grădiniţă şi afterscool trebuie să se pună accent pe activităţile din exterior şi pe distanţarea între copii, de cel puţin doi metri.

În plus, materialul pentru activităţile sunt grădiniţe vor fi asigurate individual, jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă iar nu vor pot aduce jucării de acasă.

Adio, măsuri de relaxare?! Următoarele zile sunt critice, spun experții din Ministerul Sănătății: „Creșterea este semnificativă”

Părinții pot depune cereri de înscriere pe perioada vacanței de vară

Pentru grădiniţele şi creşele de stat părinţii pot depune cereri de înscriere a copiilor pe perioada vacanţei de vară începând de azi, iar lista cu unităţile disponibile va fi afişată la inspectoratele şcolare judeţene.

„Începând de astăzi (luni-n.r.), părinţii care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădiniţele/unităţile de învăţământ preşcolar de stat, în perioada vacanţei de vară, pot depune cereri la unităţile de învăţământ pe care le-au frecventat copiii în acest an şcolar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi, ulterior, transmise autorităţilor publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unităţi de învăţământ în care se vor desfăşura doar activităţi recreative.

Lista cu unităţile de învăţământ preşcolar va fi afişată la avizierul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi/sau pe site-urile acestora”, se arată în comunicat.

„Tati e însărcinat! O să nască în august!” Un bărbat transgender va aduce pe lume al doilea copil: „Sarcina a fost un șoc total. Nu a fost plănuită”

Activități în aer liber, distanță de doi metri între copii. În ce condiții se redeschis grădinițele

Potrivit acestuia, unităţile vor asigura materialul necesar individual pentru fiecare activitate recreativă:

„Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum şi celelalte accesorii neesenţiale. Activităţile în aer liber vor reprezenta o proporţie cât mai mare din program. În acelaşi timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condiţiilor privind evitarea contactului strâns între copii şi a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puţin de doi metri.”

„Stropit cu formol, izolat în saci de plastic” Un bărbat de 53 de ani a murit cu zile, pentru că ar fi fost suspect de COVID-19. Era NEGATIV!

Conform normelor, copiii nu au voie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Un profesor a fotografiat subiectele la Evaluarea Națională și le-a publicat pe un grup online! Ce au decis autoritățile... Când se va lua decizia ce privește prelungirea stării de alertă. Guvernul se va întâlni în ședință...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x