Antena Căutare

Senatul a votat modificări la Legea educației! Învățământul online devine obligatoriu pe perioada stării de urgență

Învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă sau de asediu, prevede Legea educaţiei naţionale 1/2011 modificată, miercuri, de Senat, în calitate de Cameră decizională, în şedinţa de plen desfăşurată în sistem de audioconferinţă, potrivit Agerpres.

Senatul a votat modificări la Legea educației! Învățământul online devine obligatoriu pe perioada stării de urgență
Senatul a votat modificări la Legea educației! Învățământul online devine obligatoriu pe perioada stării de urgență



Senatorii au votat telefonic, pentru acest act normativ fiind exprimate 103 voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi o abţinere.



Proiectul de actul normativ, adoptat tacit de Camera Deputaţilor, iniţiat de un grup de senatori PSD, viza stabilirea modului de notare a elevilor prin modificarea articolului 71 din Legea educaţiei naţionale 1/2011, dar aceste prevederi au fost eliminate printr-un amendament adoptat în Comisia de învăţământ şi însuşit de plen.

Ce trebuie să completezi în declarația pe propria răspundere dacă vrei să mergi la biserică să iei lumină

În cazul stării de urgență activităţile desfăşurate în învăţământul preşcolar şi şcolar se pot desfăşura şi online

M.A.I. sare în ajutorul Bisericii Ortodoxe. Ce avem voie să facem în zilele de Paște



"În situaţia în care se instituie starea de urgenţă sau starea de asediu, potrivit prevederilor constituţionale, activităţile desfăşurate în învăţământul preşcolar şi şcolar se pot desfăşura şi online, pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învăţătură.

Ultima oră! România a trecut de 7.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 362 de persoane au murit

Pentru învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării elaborează metodologia derulării activităţilor în unităţile de învăţământ în sistem online, care cuprinde precizările necesare astfel încât să se asigure desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii", se arată într-un nou articol introdus în Legea educaţiei naţionale.

Instituţiile de învăţământ universitar, în baza autonomiei, vor dezvolta propria metodologie a derulării activităţilor

Klaus Iohannis critică acordul cu Biserica: ”Nu e cazul să ne relaxăm. Atfel, după sărbători, vom avea înmormântări! Stați acasă!”


De asemenea, proiectul de modificare şi completare a Legii educaţiei prevede că în situaţia în care se instituie starea de urgenţă sau starea de asediu, activităţile desfăşurate în învăţământul universitar se pot desfăşura şi online pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învăţătură.

Instituţiile de învăţământ universitar elaborează, în baza autonomiei universitare şi cu asumarea răspunderii publice, propria metodologie a derulării activităţilor desfăşurate în universitate în sistem online, aprobată şi de Senatul universitar.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: se lucrează la peste 70 de vaccinuri împotriva coronavirusului. Testele au îneceput!... După Paște va crește foarte mult numărul de cazuri în România! Medic: "Respectarea măsurilor, mai importantă ca ni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x