Antena Căutare

IPJ Argeş, despre accidentul în care a fost implicat Daniel Chiţoiu: Au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor/ O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare

Poliţiştii din Argeş au transmis, vineri, referitor la accidentul în care a fost implicat Daniel Chiţoiu, că au fost audiaţi mai mulţi martori, iar cercetarea se face ”in rem” pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. ”O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal”, a transmis IPJ Argeş.

IPJ Argeş a transmis, vineri, precizări cu privire la acidentul petrecut pe raza comunei Cotmeana, satul Zamfireşti, în a doua zi de Cărciun, în care a fost implicat Daniel Chiţoiu.

”La acest moment se desfăşoară cercetări «in rem» (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, a transmis IPJ Argeş.

Sursa citată a precizat că ”în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice”.

”O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei”, au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au menţionat şi, că pe durata cercetării, singurul aspect relevant este participarea celor implicaţi la eveniment, nu şi calitatea acestora.

”Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, au mai transmis poliţiştii din Argeş.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a afirmat, vineri, că accidentul de pe DN 7, din judeţul Argeş, în care fostul ministru Daniel Chiţac a fost rănit a fost provocat chiar de el.

”Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze”, a precizat Surugiu.

Sursa : news.ro

Panică la Aeroportul Otopeni! Ce s-a întâmplat cu un avion ce trebuia să decoleze spre Finlanda. Pasagerii au fost evacu... IGPR: Peste 5.800 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi, fiind constatate 426 de infracţiuni; s-au dat amenzi în valoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x