Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Jurnaliștii ar putea face coadă la Poliție, pentru a da declarații în dosarul Caracal: „Oameni buni, NU este un basm!”

Juranliști de top din România ar putea fi citați în dosarul Caracal.

Cei mai cunoscuți jurnaliști români ar putea fi audiați

Câțiva dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România ar putea fi citați să dea de Poliție, în urma plângerii depuse de către Sorinel Vasilca, fostul șef al STS, pe numele lui Alexandru Cumpănașu. Vasilca susține că unchiul Alexandrei ar fi făcut presiuni pentru ca el să fie forțat să demisioneze.

Vasilca a anexat, ca probe, emisiuni realizate de jurnaliști precum Mihai Gâdea, Victor Ciutacu, Sorina Matei și Marius Tucă.

Reacția lui Victor Ciutacu

Pe pagina sa de Facebook, Victor Ciutacu a postat următorul mesaj: „Acu’ eu ce să zic? N-am mai fost la miliție de când îl căuta Codruța pe Sebi la mine în sertar. Dacă patria o cere, mă duc și la Secția 10. Și așa nu i-am mai văzut demult pe Tucă și pe Gâdea. Mai schimbăm și noi o vorbă, ca băieții…”

Plângere penală pentru Alexandru Cumpănașu! Un personaj influent din Caracal îl vrea la închisoare pe unchiul Alexandrei Măceșanu

Fostul șef STS, Sorinel Vasilca, spune că a fost forțat să demisioneze din cauza presiunii exercitate de Alexandru Cumpănașu, care l-a făcut să se simtă timorat.

Reacția lui Alexandru Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu a numit demersul lui Vasilca un „atac fără precedent la libertatea de exprimare”. Acesta a postat un mesaj lung pe Facebook, în care blamează atitudinea „DITAMAI GENERALULUI STS”.

Mai jos, redăm un fragment din mesajul lui Cumpănașu:

Raportul FBI aruncă ancheta Caracal în aer. Avocata lui Cioacă îi atacă pe procurori: „Nu poate fi declarată moartă!”

„ATAC FARA PRECEDENT LA LIBERTATEA DE EXPRIMARE: Dragi romani daca nu ar fi de plans ar fi de ras: Ditamai GENERALUL STS (112) si sef de Serviciu Secret Sorinel Vasilca s-a simtit AMENINTAT si SANTAJAT de atitudinile mele ferme de la TV la inceputul cazului Caracal fata de REACTIA operatorilor 112 in conversatiile avute cu Alexandra si mi-a facut plangere. Solicitarea publica de catre mine a DEMISIEI, criticarea modului de comunicare a celor de la 112 cu Alexandra si intarzierile in implementarea sistemului AML (Advanced Mobile Location) l-au facut pe GENERALUL si seful STS sa se simta TIMORAT si AMENINTAT, acesta cedand si dandu-si demisia din cauza mea. Oameni buni, NU este un basm. Este continutul plangerii unui sef de serciciu secret fata de mine. Daca este asa si am reusit sa determin DEMISIA sefului STS atunci macar asa simt ca am reusit sa fac ceva pentru copilul nostru si al natiunii romane: Alexandra Macesanu!”

Recomandari