“Numai de carne”. Asa isi lauda animalele Mihai Dinu din comuna prahoveana Olari. Inca de la poarta ii invita pe clienti sa cumpere. A crescut porcii asa cum a invatat de la parinti. Doar cu boabe de porumb. Vinde porcii cu 10 lei kilogramul. Mai scump fata de anul trecut. Are deja clientii lui fideli. Iar pentru cine vrea, animalul este vandut dupa ce este transat.
Si la Brasov sunt afise cu porci de vanzare pe toate gardurile gospodariilor.
La Braila, kilogramul de porc in viu se vinde cu aproximativ 8,5 lei. Iar ca sa-si promoveze mai bine marfa, taranii au dat anunturi pe internet.
De la inceputul anului si pana in prezent, carnea de porc la producator s-a scumpit cu mai bine de 50 de procente. In aceste conditii, putini sunt romanii care isi permit sa cumpere un porc intreg pentru Sarbatori.
In Romania, se sacrifica in fiecare an mai bine de 1.600.000 de porci numai de sarbatori.