Modificarea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva dezastrelor este unul dintre obiectivele Autorităţii de Supraveghere Financiară în anul 2019. Tot în acest an, se vrea și modificarea sistemului de asigurări de sănătate, pentru ca acestea să fie acceptate și în mediul public.
Modificarea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva dezastrelor, ce are ca scop creşterea gradului de penetrare, se numără printre provocările Autorităţii de Supraveghere Financiară în 2019, a declarat, marţi, vicepreşedintele ASF Cristian Roşu, la un eveniment de specialitate.
„Vom propune partenerilor, şi aici mă refer la Ministerul Dezvoltării, o modificare a Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva dezastrelor, astfel încât să facem o lege mai flexibilă, o lege funcţională şi scopul final este creşterea gradului de cuprindere în această zonă pentru că la un 19% - 20% cât este acum nu reprezintă nimic. Practic, nici nu creăm acea masă critică de asigurări sociale, pentru că eu o văd ca pe o asigurare socială până la urmă, că la 10 - 20 de euro per primă de asigurare şi 20.000 de euro nu poate să reprezinte altceva, dar care poate să asigure şi să creeze o siguranţă atât pentru asiguraţi, cât şi o depresurizare, dacă vreţi, a intervenţiei din bugetele publice în cazuri de 'Doamne fereşte!'”, a spus Cristian Roşu.
Cristian Roşu a afirmat că provocarea cea mai mare a anului 2019 este dată de asigurările de sănătate, care vor trebui acceptate şi în mediul public, un posibil parteneriat având ca rezultat crearea de surse alternative de finanţare pentru prestatorii publici de servicii medicale şi, nu în ultimul rând, oferirea pentru consumator a accesului la servicii medicale complete, de calitate şi alternative.