Antena Căutare

Orașul Țăndărei ar putea intra în carantină totală. Mii de oameni întorși din străinătate au încălcat izolarea: ”Peste 20 de cazuri au fost confirmate!”

După Suceava, un alt oraş din România ar putea fi închis. Prefectul de Ialomiţa cere carantinarea localităţii Ţăndărei, transformată într-un focar de coronavirus. Mii de oameni care s-au întors din străinătate acolo au încălcat izolarea şi şi-au continuat viaţa, participând la nunţi, petreceri şi înmormântări. Sunt peste 20 de cazuri confirmate şi cel puţin două decese. Jurnaliştii de la Recorder au făcut o radiografie a oraşului, pornind de la un jurnal live ţinut de un pacient COVID pe Facebook.

”Eu nu mi-am dat seama! Simţeam eu că nu mai am forţă, putere, dar când m-am dus, mi-au zis prima dată că nu sunt pozitiv. Dar mi-a venit rezultatul după 24 de ore şi după aceea, m-a sunat că sunt pozitiv.”, a declarat Eduard Literaș, un pacient din Țăndărei.

Din spitalul Victor Babeş, Eduard Literaş, un locuitor al oraşului Ţăndărei, a ţinut un fel de jurnal medical, live pe Facebook. Bărbatul a filmat întreaga evoluţie a bolii, de la infectare până la vindecare.

”Suntem aici, în oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei. Au găsit aici, în Ţăndărei, vreo 30 de persoane cu coronavirus, băieţi!”, a mai declarat Eduard.

Vești bune pentru români: Pe 15 mai vom putea ieși din casă! Anunțul făcut de Alexandru Rafila: ”După această dată vor fi reduse măsurile!”

În oraşul Ţăndărei locuiesc aproximativ 12.000 de oameni. Peste trei mii dintre ei trăiesc într-o comunitate de la marginea oraşului. În ultimele săptămâni, sute de oameni s-au întors aici din ţări în care coronavirusul făcuse deja victime. Nimeni nu a respectat izolarea, recunoaşte chiar Eduard Literaş. În 26 martie, în oraş se înregistra primul deces al unui pacient cu coronavirus. Era atunci chiar cea mai tânără victimă din România. Avea doar 39 de ani, nu călătorise în străinătate şi nu avea alte boli.

”Nu a stat la domiciliu, nu a respectat condiţiile impuse până la urmă nouă, tuturor, să stăm acasă.”, a declarat Tonița Manea, prefect Ialomița.

Aşa ar fi inceput infectarea în masă. Potrivit statisticilor oficiale, în judeţul Ialomiţa sunt 37 de cazuri confirmate şi şase decese.

Mulţi s-ar fi infectat la o înmormântare la care au participat zeci de oameni, printre care şi Eduard Literaş, pacientul internat la spitalul Victor Babeş din Capitală.

Situaţia din Ţăndărei este de mult scăpată de sub control. Potrivit unor surse, în comunitate ar fi avut loc şi nunţi cu sute de invitaţi. Iar vecinul lui Eduard Literaş s-a filmat în timp ce a ieşit din izolare şi a mers la sediul Poliţiei, pentru a cere alimente.

Cercetători din China, avertisment de maximă importanță pentru întreaga lume! „COVID-19 a suferit o mutație! Noua tulpină poate isca încă o pandemie!”

” Nu m-a anunţat nimeni de la prefectură, eu am aflat pe canalele media că astăzi va avea loc o întâlnire a comiterului pt situatii de urgenta si tot din presa am aflat ca dna prefect propune carantinarea oirasului Tandarei”, a declarat Nicoleta Toma, primar Țăndărei.

De la începutul crizei, doar trei localnici care au încălcat izolarea au fost duşi într-un centru de carantină din oraş. Iar 280 de oameni au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor de distanţare socială.

Un fiu și-a îngropat tatăl în Suceava: “Era într-un sac, îmbrăcat în pijamale. Sicriul sigilat, învelit în folie de plas... Românii, rugați din nou să nu vină în ţară de Paşti! "E important să nu vină, decât dacă au motive extrem de serioa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x