Antena Căutare

Lovitură grea pentru buzunarele românilor, în toamnă! Efectele sunt CUMPLITE

Lovitură puternică pentru România! După ce pesta porcină a făcut ravagii, țara noastră este din nou lovită de un pericol major! Specialiștii ne atrag atenția că efectele cumplite se văd deja și riscul crește de la o zi la alta! La ce ar trebui să ne așteptăm?

Agricultura românească primeşte o nouă lovitură! Un parazit cunoscut sub numele de "fluturele ucigaş" sau "tuta absolută" distruge culturile de tomate. La fel ca în cazul pestei porcine nu există leac. Nicio substanţă chimică nu a reuşit până acum să stârpească invaziile din solarii.

Într-o singură zi, un fermier a pierdut recolta de pe 8000 de metri pătrați! Specialiștii atrag însă atenţia că primul efect pe piaţă va fi scumpirea roşiilor, chiar în această toamnă! Dacă prețurile la roșii vor crește, atunci preparatele tradiționale de tip bulion, zacuscă sau suc de roșii o să ne coste mai mult!

Unul dintre secretarii de stat din Minister dă din nou vina pe fermieri. Oficialii le-au cerut agricultorilor să arunce plantele invadate de acest dăunător în saci din plastic, bine izolaţi şi care trebuie depozitaţi doar în locuri special indicate de specialişti pentru a evita extinderea şi la alte culturi.

„Tuta absolută” ar fi intrat în România în 2009, odată cu importurile de tomate, mai spun autorităţile. Dăunătorul afectează şi alte culturi precum cele de cartofi, fasole sau ardei. Dar atacă în special roşiile, pentru că fructul oferă cele mai bune condiţii pentru dezvoltarea larvei. Oficialii spun că în România există şase substanţe chimice care pot ţine sub control invazia moliilor - deşi nu o stârpeşte complet.

Cele mai afectate culturi sunt din judeţele Buzău, Galaţi, Ialomiţa şi Giurgiu.

APEL CĂTRE POPULAŢIE! Ajutaţi-ne să găsim un copil bolnav de AUTISM, dispărut de acasă!... Cutremurele NU se mai opresc! Un nou seism s-a produs, vineri dimineaţă, în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x