Antena Căutare

Magistraţii Tribunalului Sibiu au decis să amâne cauzele, ca formă de protest: Pensia de serviciu nu constituie un privilegiu, ci o compensaţie pentru incompatibilităţile şi interdicţiile la care magistraţii sunt supuşi

Magistraţii Tribunalului Sibiu au decis să amâne cauzele, începând de miercuri, ca formă de protest faţă de "iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu". Ei susţin că "pensia de serviciu nu constituie un privilegiu, ci o compensaţie pentru incompatibilităţile şi interdicţiile la care magistraţii sunt supuşi tocmai pentru asigurarea independenţei şi imparţialităţii lor, dar şi pentru condiţiile concrete în care se desfăşoară activitatea judecătorilor".

Reprezentanţii Tribunalului Sibiu au anunţat, miercuri, că Adunarea Generală a judecătorilor de la această instanţă, întrunită în şedinţa în 21 ianuarie pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor, a decis, în unanimitate, adoptarea unei hotărâri în care "se precizează în mod esenţial faptul că pensia de serviciu nu constituie un privilegiu, ci o compensaţie pentru incompatibilităţile şi interdicţiile la care magistraţii sunt supuşi tocmai pentru asigurarea independenţei şi imparţialităţii lor, dar şi pentru condiţiile concrete în care se desfăşoară activitatea judecătorilor".

Totodată, s-a decis adoptarea unei forme de protest, în sensul amânării judecării cauzelor începând cu şedinţele de judecată stabilite din 22 ianuarie, suspendarea activităţii privind procedura prealabilă şi refuzul de participare la constituirea birourilor electorale locale, urmând ca în 29 ianuarie, într-o altă Adunare Generală a judecătorilor, să fie reluate discuţiile în raport cu măsurile care se adoptă în mediul legislativ până la această dată.

Măsurile adoptate nu se aplică cauzelor care se soluţionează în regim de urgenţă, în funcţie de specificul fiecărei secţii, precizează sursa citată.

Sursa : news.ro

Ei sunt românii care au spart peste 400 de case în Marea Britanie. Bijuterii, haine, ceasuri de lux și sume fabuloase de... Vara începe cu metrou în Drumul Taberei. Magistrala M5 are ca ultim termen iunie 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x