Antena Căutare

Mai multe legume si mai putina carne! Romanii si-au schimbat obiceiurile alimentare din cauza crizei

Obiceiurile de consum ale romanilor s-au schimbat in ultimii ani. Si nu din ratiuni de dieta, ci din cauza preturilor. Multe persoane au declarat ca nu-si mai permit sa cumpere produse din carne, asa ca se axeaza mai mult pe legume.

Pana acum, cand mergeau la cumparaturi, romanii puneau in cos mai multe preparate din carne si branzeturi. Incetul cu incetul, oamenii au cumprat mai putine astfel de alimente si le-au in locuit cu fructe si legume.

In prezent, fiecare roman consuma pe luna putin peste 4 kilograme de produse din carne, ajungand la aproape jumatate fata de un european. In ultimii patru ani, romanii s-au orientat catre legume si cumpara pe luna aproximativ 8 kilograme, cu jumatate de kilogram mai mult fata de 2008. Si consumul de fructe a crescut usor, ajungand la 3,4 kilograme pe luna.

Romanii pastreaza insa consumul de oua si lapte. O persoana mananca pe luna aproximativ 13 oua si bea 6 litri de lapte. Datele oficiale arata ca, pentru o masa decenta, un roman trebuie sa cheltuiasca, intr-o luna, aproape 40% din salariu, adica mai mult decat cheltuielile cu produsele nealimentare sau cu plata facturilor.


Aproape 180 de romi s-au intors in Romania pe banii francezilor... Fostul sef al politiei din Constanta, acuzat ca ar fi amenintat cu pistolul un sofer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x