Antena Căutare

Schimbări drastice în învățământ! Elevii vor sta mai puține ore! Cele mai mari schimbări, la gimnaziu

Elevii vor petrece mai puține ore la școală, potrivit unui proiect de lege ce va fi supus la vot în perioada următoare. Această măsură vine după ce mai mulți părinți s-au plâns că elevii sunt supraaglomerați. 

Elevii vor petrece mai puține ore la școală, potrivit unui proiect de lege ce va fi supus la vot în perioada următoare. Această măsură vine după ce mai mulți părinți s-au plâns că elevii sunt supraaglomerați.

Astfel, proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. În prezent, însă, elevii învață 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (au maximum un opțional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a ÎI-a și a III-a, iar în ultima clasă de învățământ primar, elevii au minim 21 de ore și maximum 22 de ore la clasa a IV-a.

La gimnaziu, proiectul de lege inițiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice tăieri. Proiectul introduce termenul de "medie" de 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu.

În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

"Doresc să mulțumesc colegilor senatori care astăzi în ședința Comisiei pentru învățământ, știință, Tineret și Sport din Senatul României, au votat Propunerea legislativă pentru modificarea art.66 din Legea educației naționale nr.1/2011.

Această propunere legislativă vine în sprijinul elevilor, e o reglementare a numărului de ore la clasa, 20 de ore pe săptămâna la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămâna la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămâna la învățământul liceal"
, a scris în urmă cu o zi Liviu Pop pe Facebook, conform portalinvatamant.ro.

În prezent, planurile-cadru pentru clasele primare, valabile din 2013, arată că la clasele primare orele săptămânale pe care le urmează un elev sunt astfel:

  • Clasa pregătitoare: minimum 19 ore, maximum 20 de ore
  • Clasa I-a: minimum 20 de ore, maximum 21 de ore
  • Clasa a ÎI-a minimum 20 de ore, maximum 21 de ore
  • Clasa a III-a minimum 20 de ore, maximum 21 de ore
  • Clasa a IV-a minimum 21 de ore, maximum 22 de ore

La gimnaziu, planurile cadru adoptate în 2016 arată că orele săptămânale pentru fiecare parte în clasa sunt:

  • Clasa V-a: minimum 26 de ore, maximum 28 de ore
  • Clasa a VI-a minimum 28 de ore, maximum 30 de ore
  • Clasa a VII-a minimum 31 de ore, maximum 33 de ore
  • Clasa a VIII-a minimum 31 de ore, maximum 34 de ore


Propunerea a ajuns la Comisia de învățământ din Senat, iar printre inițiatori se află și actualul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Cum să reduci consumul de energie din locuința ta și să te bucuri de facturi mai mici... Maria Ghiorghiu, o nouă profeție ce-ți va da fiori: ”O boală înfiorătoare va afecta milioane de oameni!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x