Antena Căutare

Majoritatea familiilor de români din străinătate aleg o bonă din România

Părinții care se întorc la serviciu după primii ani de creștere a copilului, mamele în general, caută să găsească o variantă optimă pentru a-l lăsa pe cel mic în siguranță. Dacă opțiunea de a-l duce la creșă nu este una viabilă pentru tine ca părinte, atunci va trebui să găsești o bonă.

Părinții care se întorc la serviciu după primii ani de creștere a copilului, mamele în general, caută să găsească o variantă optimă pentru a-l lăsa pe cel mic în siguranță. Dacă opțiunea de a-l duce la creșă nu este una viabilă pentru tine ca părinte, atunci va trebui să găsești o bonă.

Este extrem de dificil pentru o mama să-și lase copilul cu un străin timp de 8 – 10 ore pe zi, iar cei pentru cei mai mulți părinți devine o adevărată provocare să găsească pe cineva care să le arate încredere și grijă totală. Noroc, intuiție și niște criterii bine stabilite te pot ajuta să găsești omul potrivit.

Pentru familiile stabilite în străinătate, găsirea unei bone este, de asemenea, un proces greoi, asta pentru că cei mai mulți își doresc să-și învețe copiii limba nativă, iar pentru un micuț de doi ani,de exemplu, va fi confuz să o audă pe mama vorbind românește și pe altcineva vorbind o limbă străină. În aceste condiții, mulți români plecați la muncă în străinătate aleg o bonă din România.

Unde cauți bona pentru copilul tău

Prima întrebare care se pune este unde cauți bona în străinătate. Cel mai simplu este să adresezi o întrebare cunoștințelor și prietenilor. Este important ca persoana care va avea grijă de copilul tău să fie recomandată de cineva cunoscut. Mai apoi, site-urile de anunțuri sunt perfecte pentru a găsi pe cineva care își dorește să lucreze în acest domeniu. Publicați un anunț în care să specificați faptul că sunteți în căutare de bonă în străinătate la familie de români. De exemplu, în România, pe JobZZ.ro, una dintre cele mai mari platforme cu locuri de muncă, atât în țară, cât și peste hotare, poți posta cererea ta.

Agențiile de bone reprezintă și ele o variantă, însă, în general, aici vei găsi la noroc pe cineva din România care să fi stat cu alt copil înainte.

Cerințele pe care părinții ar trebui să le precizeze la recrutare

Sigur îți vei dori o bonă care să fi avut contact înainte cu copiii mici și un minimum de experiență, să aibă ceva studii, să vorbească corect cu copilului tău, să fie sănătoasă, curată și aptă din punct de vedere fizic, pentru a se juca în parc cu cel mic, să fie blândă, să aibă răbdare și, cel mai important, să poți primi referințe direct de la familiile la care a mai lucrat, dacă este cazul.

Ce este obligatoriu să urmărești atunci când cauți o bonă și o întâlnești prima oară

Dacă ai găsit o persoană sau mai multe și a venit momentul să stabiliți o întâlnire, aici se va forma prima impresie care este foarte importantă pentru viitoarea posibilă colaborare.

Acordă atenție la felul în care vorbește despre copii, modul în care se exprimă, tonul vocii care arată cât de răbdătoare este, dar și la aspectul fizic. În mod cert nu-ți vei dori ca copilul tău să petreacă atât de mult timp în compania unei persoane care nu îndeplinește anumite criterii, cum ar fi curățenia.

Un alt aspect pe care trebuie să-l analizezi în detaliu este reacția pe care o are atunci când îi spui că ai instalată în casă o camera de luat vederi. Nu renunța sub nicio formă la acest obiect, te vei simți în siguranță pentru că îți vei putea vedea copilul ori de când ori vrei, de la depărtare sau ulterior, pe înregistrări.

Prima întâlnire cu cel mic este și ea importantă, pentru că trebuie să existe chimie între ei. Și tot atunci vei putea vedea cât de bine știe să se facă plăcută și dacă o face în mod natural, fără să fie insistentă.

Cât câștigă o bonă din România la o familie din străinătate

Cel mai mare salariu pentru o bonă din România este îl Elveția. De exemplu, o familie stabilită în Zurich oferă lunar 8.700 de lei, puțin peste 2.000 de franci elvențieni. Anunțul, postat pe Jobzz.ro, sună astfel: “Bonă/menajeră internă pentru cei 3 copii (de 3 ani, 5 ani și 6 ani) ai unei familii mixte (mama suedeză și tatăl român), ce locuiește în Elveția (Zürich) - postul este valabil începând din luna octombrie 2019. Se oferă un salariu net de 2.000 franci elvețieni /lună (cu contract de muncă), cazare & masă asigurată, 7 zile libere /lună (sâmbăta & duminica - doar 1 sâmbătă se lucrează), concediu anual plătit (7 săptămâni / an)”.

Se mai caută bone din România și în Belgia, unde salariul ajunge la 1.000 de euro, la fel și în Anglia, pentru aproximativ 1.300 lire sterline.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/baby-sitting-pentru-un-copil-3569467/

Anunț de ultimă oră de la Spitalul Elias! Starea lui Mario Iorgulescu s-a agravat! Ce se întâmplă cu tânărul... RADET a anuțat data la care va începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x