Antena Căutare

Marmureanu: Romania, aproape de un cutremur catastrofal!

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizica a Pamantului, a declarat, aseara, ca un cutremur catastrofal va avea loc si in Romania, un cutremur foarte adanc, de peste sapte grade. Specialistul a precizat totusi ca un cutremur precum cel din Japonia nu poate avea loc in Romania.

"Ceea ce se intampla acum in Japonia stiam de multa vreme. Stiam ca va fi un cutremur acolo, dar nu stiam ca va fi de marimea asta. Stiam ca este o fereastra: 2006 - 2022. Iar in Japonia povestea nu este terminata. Urmeaza partea de vest a Japoniei. Ei s-au temut de un cutremur pe partea vestica, nu pe cea estica.

Noi am spus ca pana in 2006 nu va fi niciun cutremur puternic in Vrancea, dar dupa aceea o sa vedem. Facand analizele pentru Romania, am gasit ca la noi urmeaza un cutremur foarte adanc, de peste 7 grade",


Referitor la rezistenta seismica a pasajului Basarab, Marmureanu a spus ca o serie de aparate speciale ce detecteaza seismele au fost instalate pe structura pasajului. In cazul unui cutremur soferii vor fi avertizati prin diverse semnale.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Jurnalul

Unitatile care percep coplata pentru fertilizarea in vitro, excluse din program... Panica pe aeroportul Baneasa, dupa ce un hangar a luat foc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x