Mărturii incredibile ale unui român! A mers la spital pentru o piatră la rinichi, iar medicul i-a scos organul cu totul: "Mi-a zis să-i dau 27 de milioane în plic și un ceas!"

 

Acuzaţii de malpraxis la un spital din Bistriţa! Un bărbat susţine că s-a dus la un doctor ca să-l scape de o piatră la rinichi. Omul spune că - în loc să scape de piatră - a scăpat de rinichi, cu totul. Asta după ce i-a dat doctorului 2.700 de lei, dar şi un ceas de peste 400 de euro.

În replică, medicul acuzat şi conducerea spitalului spun că se face o verificare internă în acest caz.

"Anestezista şefă vine la mine şi zice: mă, ştii că ţi-a extirpat rinichiul cu totul? Atunci, parcă mi-a dat în cap cu un baros", susține pacientul.

Trebuia să-i fie scoasă doar o piatră, iar a doua zi a aflat că nu mai are un rinichi. Bărbatul nu avea nicio durere. A descoperit piatra în urma unei verificări banale, în urmă cu doi ani. Auzise că în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa există aparatură performantă aşa că a mers să facă un computer tomograf.

A aflat că la rinichiul drept are o piatră de 19 mm în diametru aşa că după ce a încercat prin tratamente naturiste a decis să o scoată chirurgical.

"A spus că toată treaba mă costă cu spitalizare şi scoatere în jur de 7.400 de euro. Am ieşit de acolo, am stat de vorbă cu băiatul, am zis, măi, dar nu-mi cumpăr maşină, m-am dus să-mi scot o piatră la rinichi", mai povestește bărbatul.

Omul s-a interesat şi la Târgu Mureş, dar acolo a fost programat pentru operaţie abia după două luni. Aşa că a revenit la Bistriţa. Unde a făcut cunoştinţă cu medicul care urma să-l opereze.

A spus că îl costă 3.000 de euro pe dumnealui să aducă materialele de schimb la aparatul paroscop, tije, că sunt de unică folosinţă. Şi numai tija care intră în rinichi e 1500 de euro. Eu am înţeles din start că trebuie să cotizez cu o anumită parte.

"A venit în salon, i-am pus plicul şi încă am dat ordin să-mi aducă de acasă ceasul de şemineu, pe care i le-am dat ca să fie"

În timpul intervenţiei însă omul spune că doctorul i-a taiat vena renală, iar asta i-a provocat o hemoragie foarte puternică. Medicul s-a chinuit trei ore să o oprească, după care a luat decizia finală. Şi i-a extirpat rinichiul.

Spitalul a trimis către serviciul de investigaţii criminale documentele solicitate.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI