Antena Căutare

Mărturisirile cutremurătoare ale unui medic SMURD în Suceava: ”Am avut și rude printre pacienți, una dintre ele a murit. Încercă să-mi fac datoria!”

În timp ce unele dintre cadrele medicale au ales să-și dea demisia, Alina Cigoli, medic SMURD în Suceava, a mărturisit că stă departe de familie în această perioadă și face tot ce poate pentru a salva vieți. 

Alina Cigoli este medic rezident la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, iar luna aceasta a fost detașată la Suceava pentru a se ocupa de pacienți cu coronavirus.

"Sunt medic rezident, medicină de urgență, anul 5, la Iași. Sunt detașată la Suceava timp de o lună. Această poveste începe de pe 23 martie, când am primit un mesaj că este posibil să fie nevoie de mai mulți medici în Suceava. Mi-am făcut bagajele împreună cu soțul și copilul meu, care mă întreba frecvent unde merg. Fetița mea are patru ani. A fost un moment dificil. Mi-am făcut bagajele cu inima strânsă. Suntem oameni, sentimentul de frică este prezent, e adevărat. Dar am ales să fiu medic de urgență. Asta înseamnă că oricând poți primi un telefon și trebuie să fii pregătit să pleci acolo unde e nevoie de tine", a spus ea pentru Antena 3.

Ultima oră! Încă 215 de persoane cu coronavirus în România! Bilanțul morților a ajuns la 86

De asemenea, ea a dezvăluit că printre pacienții infectați cu noul coronavirus a avut și rude.

"Experiența începe inițial la Spitalul Rădăuți, pe 23 martie, unde am lucrat trei ture consecutive. Întâmplarea face ca am consultat și o parte din rudele mele, eu fiind din Suceava. Inevitabil au fost aduse cu ambulanța și rude de-ale mele. A fost greu pentru că intervin și sentimentele. O parte dintre ele au fost în stare gravă. Unul din pacienți a pierdut lupta cu această boală grea. Primul pacient pe care l-am consultat a fost fratele bunicului meu. Nu știam că va veni. Mi-a fost adus de ambulanță, într-o stare foarte gravă, cu înaltă suspiciune de infecție cu coronavirus. A fost direcționat către Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, unde a decedat a doua zi", a mai spus ea.

„Atenție mare! Cea mai bună veste despre COVID-19, de la OMS, e falsă!”. Coronavirusul se transmite prin aer! „Te infectezi și fără să stai lângă un bolnav”

Peste 600 de persoane, între care și cadre medicale, au fost infectate cu coronavirus la Suceava. Aproape 30 la sută dintre persoanele decedate din România erau din Suceava.

Botoşani: Opt medici şi 17 asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean, confirmaţi cu coronavirus... Iohannis a retras decoraţia oferită Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x