Antena Căutare

Medicii de la Grigore Alexandrescu au operat cel mai grav caz de scolioza din lume

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au operat in premiera mondiala cel mai grav caz de scolioza intalnit pana acum in lumea medicala, la o adolescenta in varsta de 16 ani.

Scolioza este o afectiune a coloanei vertebrale, care consta in devierea ei in plan frontal. In cazul adolescentei, inclinatia coloanei era de 160 de grade inainte de interventia chirurgicala.

"Este cel mai grav caz din literatura de specialitate. Nu a mai auzit nimeni de inclinatie a coloane la 160 de grade. Cel mai mult se stie de 120 de grade", a declarat doctorul Mihai Jianu, unul dintre cei care au operat-o pe tanara.

Specialistii in domeniu spun ca tara noastra este pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul cazurilor de scolioza, cu un numar de 20.000 de cazuri pe an, dintre care 80% copii.

Aceiasi experti au tinut sa demonteze cateva mituri cu privire la cauzele acestei boli, cum ar fi dormitul pe un pat tare, inotul sau intreruperea activitatilor fizice la scoala, spunand ca ele chiar pot dauna sanatatii coloanei, in loc sa previna aparitia unor afectiuni.

VIDEO! Niciun miting fara bataie intre sindicalisti si jandarmi... Amenzi de 10.000 de lei pentru liderii politistilor care au protestat la Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x