Antena Căutare

Medicul Ana Maria Apostol a explicat totul despre coronavirus! Adevărul despre mască și dezinfectanți

Doctor Ana Maria Apostol, medic primar ORL, despre cum se transmite noul coronavirus (Covid-19) și cum folosim corect masca și mănușile, pentru a ne proteja.

Invitată în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, doctorul Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a dezvăluit mai multe informații despre cum se transmite noul coronavirus (Covid-19) și cum folosim corect masca și mănușile, pentru a ne proteja.

EPIDEMIA DE CORONAVIRUS: CU MASCĂ SAU FĂRĂ MASCĂ?

Într-un timp în care epidemia de coronavirus pare că se extinde tot mai mult în țara noastră, românii au dat buzna în magazine și și-au făcut nu doar provizii de mâncare, ci și de măști de protecție sau mănuși.

La scurt timp după ce măștile chirurgicale au dispărut de pe piață sau au început să fie vândute la prețuri colosale, pe diferite site-uri au apărut măștile din bumbac, reutilizabile.

Medicul Ana Maria Apostol a dezvăluit care este legătura dintre coronavirus și partea ORL.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicul Ana Maria Apostol a explicat totul despre coronavirus! Adevărul despre mască și dezinfectanți

Adevărul despre mască și dezinfectanți

Cu mască sau fără mască?

„Masca protejează pe cei din jur, în special cea chirurgicală. Aceasta are un filtru subțire prin care trec particulele mai mari de salivă, așa că folosirea ei e menită să protejeze pe cei din jur, dar nu neapărat purtătorul, căci virusul trece prin aceste măci”, a mai explicat Ana Maria Apostol.

Circulă coronavirusul prin aer? Răspunsul este nu! Conform explicațiilor medicului, virusul nu se elimină pur și simplu, ci prin intermediul strănutului sau al tusei, prin salivă. Picătura este grea, cade pe diferite supravețe și rezistă multe ore.

În plus, am mai fost sfătuiți să avem mare grijă la telefon, să-l dezinfectăm des. În plus, specialiștii mai recomandă să avem grijă la bani, chei și alte obiecte ce pot fi purtătoare de factori nocivi pentru sănătate.

Urmărește materialul video de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani ca să afli mai multe detalii despre acest subiect!

„Se minte foarte mult, ca şi la Colectiv! Am simțit frica morții!” Un medic a avut curajul să scoată gunoiul de sub preș... Constanţa: O farmacie vindea soluţie de curăţare drept alcool sanitar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x