Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Criza medicală se adâncește în România. Medicul Virgil Musta: ”Nu mai avem locuri deloc pentru pacienții cu COVID-19!”

Criza declanșată de coronavirus se adâncește în România, iar Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, susține că nu mai sunt locuri deloc pentru pacienți în unitatea medicală în care lucrează.

"La noi pandemia e în creștere, e un număr tot mai mare de cazuri. În spitalul nostru, "Victor Babeș", nu mai avem locuri. Dacă inițial, spitalul a făcut față fără probleme cazurilor noi de infecție, acum suntem copleșiți de numărul de cazuri. Dintre acestea, jumătate sunt forme medii spre severe. Vă pot spune doar că avem un număr de cazuri mare și avem forme grave, critice, la Terapie Intensivă e plină de cazuri cu evoluție severă.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. 767 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor de la ATI a crescut

Cum spuneam, la Spitalul Victor Babeș nu mai sunt locuri. Aceste cazuri de coronavirus sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie și Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezintă un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluate de alte spitale, sunt evaluate de aceștia. În momentul în care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra în funcțiune și Spitalul Militar", a declarat Virgil Musta la Antena 3.

767 de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat un număr ușor mai mic infectări cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România. Astfel, 767 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, la un număr de 14.889 de teste.

Coronavirusul, învins în Italia. Dezvăluiri uimitoare făcute de un medic:”Nimeni nu mai moare de COVID-19 de cel puțin două luni!”

Până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 958.622 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 465 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro