Antena Căutare

Ministrul Educaţiei vrea ca elevii să nu aloce mai mult de doua ore, pe zi, pentru temele pentru acasă. Luni e ziua decisivă!

Şeful educaţiei a anunţat că va semna un ordin de ministru, prin care şcolarii să fie degrevaţi de zecile de exerciţii la matematică şi compunerile la limba română.

Şeful educaţiei a anunţat că va semna un ordin de ministru, prin care şcolarii să fie degrevaţi de zecile de exerciţii la matematică şi compunerile la limba română.

În rândul părinţilor, părerile sunt împărţite, iar dascălii recunosc că de multe ori le dau copiilor prea multe teme, în timpul liber şi chiar în vacanţe.

Atât copiii, cât şi părinţii ar putea scăpa de povara temelor de acasă. Ministrul Educaţiei a ajuns la concluzia că puştii petrec chiar şi cinci ore pentru exerciţii şi compuneri.

Luni, zi decisivă pentru învățământul românesc!

Luni, ministrul Mircea Dumitru va semna un ordin legat de temele pentru acasă. Puştii din clasa pregătitoare vor scăpa de ele. Elevii din clasele primare vor lucra cel mult o oră acasă, iar cei din gimnaziu, două ore. Ministrul Educaţiei mai vrea să reglementeze, prin acest ordin, şi temele pe care le primesc copiii pe timpul vacanţelor. Acesta susţine că au de făcut sute, poate chiar mii de exerciţii în fiecare vară, iar asta nu le permite copiilor să se bucure 100% de vacanţă.

Experţii în educaţie spun că cea mai mare provocare va fi la gimnaziu şi la liceu. Aici, profesorii trebuie să ştie să colaboreze când vine vorba despre teme. Iar implicarea părinţilor trebuie să aibă o limită.

Din 1999, există un ordin de ministru care reglementa numărul de ore petrecut pentru teme. Dar şefii din educaţie spun că trebuie adaptat la realitatea învăţământului de astăzi.

Fumatul în încăperile publice ar putea fi permis! Vestea așteptată de toți fumătorii!... Imagini fabuloase cu buncărele construite pentru familia Ceaușescu. "Din păcate, s-ar putea să mai avem nevoie de e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x