Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Ministrul Sănătății dorește să facă schimbări majore la examenul de rezidențiat. Va fi introdusă o materie unică

Ministrul Sănătății a anunțat oficial că dorește să facă schimbări majore la examenul de rezidențiat. Victor Costache susțină că are ca scop uniformizarea materiei studiate de viitorii medici.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că dorește să introducă o materie unică pentru studenții la medicină

Anunțul a fost făcut sâmbătă, după ce Ministrul Sănătății a spus că a inițiat un dialog cu rectorii universităților de medicină din țară.

“Sunt şi cadru didactic şi am iniţiat un dialog cu rectorii. Suntem cu toţii de acord că este mult loc de mai bine. Propunerea noastră este ca în perioada care va urma, nu pot să vă spun dacă va fi de la anul, dar cu siguranţă va fi implementată această materie, să folosim atât în facultăţile şi universităţile de medicină, cât şi pentru examenul de rezidenţiat, o materie unică. Propunerea noastră este să folosim marile cărţi internaţionale, care sunt traduse, iar ediţiile sunt actualizate în română, de exemplu să folosim (manualul de medicină -n.r.) Harrison, (manualul de medicină -n.r.) Bramwell, (tratatul de medicină -n.r.) Schwartz pentru chirurgie. De asemenea, mai există şi cărţile care sunt publicate de profesorii noştri, care pot fi surse bibliografice suplimentare… Asta a fost drama generaţiei noastre de medici, inclusiv a mea. Cred că am învăţat de pe patru seturi de cărţi şi materii în timpul facultăţii, licenţei, rezidenţiatului. Nu mai spun examenul de specialitate”, a spus ministrul Sănătăţii la Iași.

Sursa: edupedu.ro

Citește și:

Recomandari