Antena Căutare

Ministrul Sănătății: procedura de anestezie a fost ilegală în cazul copilului intrat în comă

Victor Costache a anunțat că anestezia realizată pe copilul intrat în comă a fost una ilegală. Ministrul Sănătății a explicat faptul că această procedură se realizează doar în unitățile medicale unde pacientul poate fi intubat.

Ministrul Sănătății: procedura de anestezie a fost ilegală în cazul copilului intrat în comă
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache | http://hepta.ro/

„Anestezia generală pe venă este o procedura care devine sigură când este practicată la o instituţie sanitară, unde există întotdeauna riscul că această anestezie dacă nu este monitoriza, pacientul să trebuiască să fie intubat rapid. Cum poţi intuba un pacient într-un cabinet de anestezie, unde nu ai un aparat, nu ai ventilator, a explicat Victor Costache.

Tot Ministrul Sănătății a declarat: „Sigur, deocamdată, reacţionăm cu toţii la cald, fiind vorba de un copilaş de 4 ani. Ştiţi foarte bine că în general nu reacţionăm şi aşteptăm să avem toate concluziile, toate elementele dar şi noi avem o limită”.

Medicul care a anesteziat copilul de patru ani a declarat că a respectat toate procedurile medicale: Am o experienţă de peste 400 de copii care au efectuat anestezia în această formă, familia pacientului şi-a dat acordul pentru această clinică, lucrurile au decurs normal până la un moment dat. Am instituit resuscitarea cardiopulmonară rapidă, şi pacientul a plecat din clinică stabilizat. Consider că în momentul în care am avut un astfel de incident şi o complicaţie am acţionat în parametrii profesionali”.

Copilului de patru ani i s-a făcut o anestezie generală

Potrivit sursei citate, din primele verificări, părinţii s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Piteşti. Copilului i-a fost făcută anestezie generală şi a intrat în stop cardio-respirator, fiind iniţial transportat la un sputal din Piteşti.

Clinica stomatologică are autorizaţie sanitară de funcţionare (ASF) eliberată de DSP Argeş cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultaţii şi tratamente în specialităţile medicină dentară şi ortodonţie.

”Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcţionare o secţie de ATI. Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o sancţiune în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizaţia Sanitară de Funcţionare”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Detalii revoltătoare în cazul băiețelului care a intrat în comă după ce a mers la dentist: "Nu au avut dotările necesare"

Surse: medifax.ro, news.ro

A rămas fără acoperiş deasupra capului, după ce o pisica ar fi organizat o petrecere în podul casei!... Şapte poliţişti din Chitila, cercetaţi disciplinar după ce un bărbat şi-a înjunghiat soţia, deşi aceasta avea un ordin d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x