Antena Căutare

Mita la MAI: Chelu a mintit! Banii erau in punga!

In motivarea arestarii, Tribunalul Bucuresti a retinut ca cei patru arestati pentru incercarea de mituire a chestorului Fatuloiu Dan Valentin (FDV) reprezinta un pericol public.

Tribunalul Bucuresti a facut publica motivarea deciziei de arestare preventiva a omului de afaceri Catalin Constantin Chelu (CCC) si a complicilor sai, Constantinescu Gabriel, Bunu Antonel Cristi si Badea Stefan Nitache.

Judecatorul a retinut caexista indicii temeinice de savarsire a faptelor, dar si ca cei patru reprezinta un pericol concret pentru ordinea publica. Instanta arata ca afaceristul Catalin Chelu a mintit atunci cand a spus ca in punga nu se aflau cei 50.000 de mii de euro, ci doar materiale promotionale.

"Apararile inculpatului CCC in sensul ca a acceptat de a-i da denuntatorului foloasele respective intrucat acesta i-a solicitat acest lucru insistent si l-a hartuit nu pot fi retinute, fata de probele administrate in cauza. Mai mult, inculpatul CCC a negat inmanarea banilor, precizand ca acea plasa continea doua agende, un calendar promotional si cateva pixuri, insa din coroborarea procesului verbal de redare a continutului inregistrarii audio - video a dialogului purtat la data de 19.11.2010 intre denuntatorul FDVsi inculpatul CCC, a plansei fotografice cu principalele momente fixate la data de 19.11.2010 cu ocazia intalnirii dintre inculpatul CCC si FDVin zona din fata sediului Ministerului Administratiei si Internelor si a procesului verbal de constatare a infractiunii flagrante din data de 19.11.2010 rezulta ca inculpatul CCC a venit in biroul denuntatorului cu scopul de a da aceasta transa, exprimandu-si temerea de a o remite in biroul acestuia, astfel ca denuntatorul a coborat in zona din fata sediului Ministerului Administratiei si Internelor unde se afla parcat autoturismul inculpatului CCC, acesta i-a dat o plasa din plastic de culoare alba pe care o avea in autoturism, denuntatorul a luat-o in mana si a intrat apoi in sediul Ministerului Administratiei si Internelor, unde, in biroul sau, in prezenta martorilor asistenti a fost desfacuta punga, constatandu-se ca in interiorul acesteia se afla o suma de bani care a fost numarata, cuantumul fiind de 212.850 lei.Din fotografia care il arata pe denuntator deplasandu-se spre sediul Ministerului Administratiei si Internelor avand plasa asupra sa se poate distinge ca in interiorul acesteia se afla bancnote legate, plasa fiind usor transparenta", se arata in motivarea Tribunalului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Protest la Agentia Domeniilor Statului: Angajatii ameninta cu greva generala... Catedrala Ortodoxa, devastata de hoti: Au furat din cutia milei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x