Antena Căutare

Modificare ATIPICĂ! Ce se va întâmpla cu Dunărea în zilele următoare

Debitul fluviului Dunărea va fi în scădere în săptămâna următoare, până la valoarea de 2.400 mc/secundă, la jumătate faţă de media multianuală a lunii august, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Debitul fluviului Dunărea va fi în scădere în săptămâna următoare, până la valoarea de 2.400 mc/secundă, la jumătate faţă de media multianuală a lunii august, potrivit prognozei de specialitate.

Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până pe data de 23 august, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi, în general, în scădere, iar la nivel general, pe secţiunea Baziaş, acestea vor ajunge până la valoarea de 2.400 mc/s, mult sub media multianuală a lunii în curs, de 4.300 mc/s.

Totodată, în intervalul 17 - 23 august, pe râurile din România, debitele medii zilnice vor fi în creştere din cauza precipitaţiilor prognozate şi a propagării pe majoritatea cursurilor din vestul, nordul şi centrul ţării, în scădere pe cele din bazinul Prutului şi, în general, staţionare pe celelalte râuri.

În a doua parte a intervalului, debitele vor în general staţionare.

INHGA menţionează că, în urma precipitaţiilor prognozate, sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite, cu posibilitatea depăşirii Cotelor de apărare pe unele râuri mici din zonele montane, în special pe cele din nord şi centru, în prima parte a intervalului de prognoză.

Poze Fotografii 2018. Top 7 fotografii de nuntă Ziua Mondială a Fotografiei... Admitere toamnă 2018. Calendar de admitere licență și master la Universitatea din București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x