Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Un fiu și-a îngropat tatăl în Suceava: “Era într-un sac, îmbrăcat în pijamale. Sicriul sigilat, învelit în folie de plastic. Am aflat abia la morgă că avea coronavirus"

„De la spital vă deranjez...”, a sunat vocea telefonului primit de un bărbat din Suceava. Tatăl lui murise. A mers la morgă unde a stat trei ore până i-a venit rândul. Părintele său era într-un sac, iar pe foaie scria "Covid Pozitiv". Reprezentantul de la morgă a deschis sacul pentru ca fiul să-și recunoască tatăl.

Morți coronavirus. Foto ilustrativ

Profimedia Images

Un jurnalist din presa locală suceveană a relatat o poveste dureroasă a unui fiu care și-a îngropat tatăl, despre care a aflat la morgă că s-a stins de coronavirus. L-a găsit la morgă, într-un sac, îmbrăcat în pijamale. Două secunde l-ar fi văzut, cât să-l recunoască.

Citește și: „Vă rog, vă implor! Mi-am zis că dacă s-ar oferi cineva să mă omoare, aș accepta! Nu mi-am spălat părul de două săptămâni. Nu pot!”. O femeie cu COVID-19, mesaj în lacrimi, din spital! VIDEO

Redăm, mai jos, relatarea făcută în Monitorul de Suceava:

„De la spital vă deranjez...”. Tatăl lui murise.

A doua zi dimineață s-a dus la morgă. Trei ore a așteptat până i-a venit rândul.

O identificare rapidă și hârtia de formolizare pe care scria “COVID Pozitiv”.

“E dureros să duci un om la groapă îmbrăcat în pijamale... el fiind într-un sac. Se deschide sacul, l-ai recunoscut, se închide sacul. Se sigilează sicriul, se pune și o folie de plastic. De la morgă, se merge direct la cimitir, cu firma de pompe funebre. Înmormântarea este maxim cu 8 oameni. Au fost trei preoți, cu care tata era prieten, și cinci membri din familie. Totul pe repede înainte. Într-o oră, cu tot cu transport, tatăl meu a fost înmormântat", a povestit suceveanul pentru presa locală.

“Întrebarea mea este următoarea: eu, familia mea, mama mea, am stat toți în preajma tatălui. Pe mama nu pot să o las singură, am luat-o la mine. În doi ani și-a îngropat mama, fratele și sora mai mare. Nimeni de la Direcția de Sănătate Publică nu a sunat să întrebe: măi oameni buni, ce-i cu voi? Ați avut un deces în familie, uite trebuie să vă carantinați să vă izolați... sau să ne programeze la o testare. Am încercat să sun eu: telefonul veșnic ocupat”, a mai spus bărbatul.

Recomandari