Antena Căutare

Motivul pentru care variază numărul îmbolnăvirilor de Covid, în România. Nelu Tătaru: "Când o să avem dublare sau triplare de cazuri pe zi, va fi o problemă"

Numărul de cazuri noi de coronavirus raportat în România în ultimele zile a pus problema reluării restricțiilor, inclusiv a stării de urgență, dacă îmbolnăvirile continua să crească. Ministrul Sănătății a oferit lămururi cu privire la contextul actual al pandemiei de Covid-19 în țara noastră.

Motivul pentru care variază numărul îmbolnăvirilor de Covid, în România. Nelu Tătaru: "Când o să avem dublare sau triplare de cazuri pe zi, va fi o problemă"
Motivul pentru care variază numărul îmbolnăvirilor de Covid, în România | Hepta

Nelu Tătaru trage în continuare un semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

"Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată şi ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanţare care trebuie păstrate.", a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Citește și: A omorât-o COVID-19, în Alba Iulia, deși nu avea nicio altă boală! Medicii au fost uluiți când i-au văzut plămânii!

Autoritățile cer românilor să respecte măsurile de precauție

Cel de-al treilea val de relaxare a fost amânat, astfel că redeschiderea restaurantelor, de exemplu, nu va avea loc la 1 iulie, așa cum fusese programat.

"Suntem într-un moment în care gestionăm această creştere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanţare socială, de igienă, precum portul măştii în spaţii închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.(...) În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât şi colegii mei putem gestiona aceste creşteri care sunt nişte creşteri progresive", a ma spus Ministrul Sănătății.

Citește și:

Românii trebuie să uite de relaxare din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus. Restaurantele nu vor fi deschise la 1 iulie

Românii trebuie să uite de relaxare din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, în această după-amiază cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Guvernul Orban, iar potrivit unor surse citate de Antena 3, redeschiderea restaurantelor nu va avea loc la 1 iulie, așa cum era anunțat inițial.

Se ieftinesc gazele! Care este data exactă la care românii vor plăti mai puțini bani pe consumul de gaze, la întreținere... Și ea e un copil model în România! Dariana, "youtuberiță" de când avea zece ani, a luat nota 10 la Evaluarea N...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x