Antena Căutare

Muncim mult, dar... degeaba: Productivitatea, sub media europeana

Romanii lucreaza 41 de ore pe saptamana, dar productivitatea lor nu este nici macar la jumatate din media europeana. In pofida aparentelor, germanii nu sunt nici cei mai harnici si nici cei mai productivi din Europa, potrivit Eurostat.

Grecii si austriecii sunt cei care muncesc cele mai multe ore - 43,7 pe saptamana. Asta in timp ce un neamt sta doar 42 de ore la locul de munca. Romanii, cu 41 de ore muncite pe saptamana, se afla foarte aproape de media europeana, care este de 41,6 ore. Timpul petrecut la munca nu este suficient pentru a putea spune care sunt cei mai eficienti angajati.

Productivitatea angajatului roman, de exemplu, a fost in 2010 de numai 47%, raportata la un etalon european de 100%. Romanii se afla pe locul doi de la coada in acest clasament, fiind depasiti in ineficienta doar de bulgari, care au o productivitate de numai 41,6.

Pe primul loc sunt pozitionati luxemburghezii, cu 171,8, desi nu lucreaza decat 37 de ore pe saptamana.

Grecii nu ajung la media europeana, avand un procent provizoriu de numai 93, in timp ce nemtii depasesc doar cu 5 procente media europeana. Spre comparatie, americanii au o productivitate de 144, comparativ cu media europeana.

Sursa: Antena3

Protest violent la Guvern: Revolutionarii s-au imbrancit cu fortele de ordine... VIDEO! Sofer de ambulanta, atacat cu sabii si topoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x