Muncitor în abatorul în care 1.000 de români s-au infectat cu noul coronavirus, mărturisiri dramatice: ”Îmi auzeam colegii plângând de durere noaptea!”

Un bărbat, fost angajat al abatorului din Germania în care 1.000 de români s-au infectat cu noul coronavirus, a vorbit despre coșmarul pe care l-a trăit în perioada în care a lucrat acolo. 

Muncitor în abatorul în care 1.000 de români s-au infectat cu noul coronavirus, mărturisiri dramatice: ”Îmi auzeam colegii plângând de durere noaptea!”

Într-un interviu pentru Deutsche Welle, bărbatul a povestit că mulți dintre colegii lui au fost obligați să muncească ore suplimentare pentru care nu au fost plătiți, iar condițiile de cazare erau de neimaginat.

Bărbatul a lucrat la abatorul din Germania timp de doi ani de zile, iar acum a făcut mărturisiri dramatice.

Al doilea val de coronavirus, tot mai aproape. Medic, despre creșterea alarmantă de cazuri: ”Se va ajunge din nou la starea de urgență. Spitalele sunt pline!”

Erau 12 sau chiar 13 ore lucrate... Am notat orele suplimentare. La final, însă, nimic din toate acestea nu s-au regăsit pe fluturașul de plată al salariului”, spune el.

Românul spune că în interiorul abatorului erau condiții foarte grele de muncă: ”Era foarte frig și umed, liniile de asamblare se mișcau foarte repede. I-am auzit pe colegi plângând noaptea de la atâta durere. Mâinile le erau umflate cu totul, dar ne-am încurajat unii pe alții și ne-am spus să răbdăm.”

Coronavirus în România, 26 iunie 2020. Live Update. 411 cazuri noi de coronavirus și 14 decese, în ultimele 24 de ore. Bilanțul persoanelor infectate se apropie de 26.000

”Un prieten de-al meu m-a rugat să-l iau cu mine, a vrut cu adevărat să lucreze în Germania. I-am spus: ia cel puțin destui bani de buzunar pentru a-ți cumpăra un bilet înapoi spre casă. A fost un sfat bun, pentru că după o singură zi la Tonnies, prietenul meu nu a mai rezistat și s-a întors în România”, mai spune românul.

De asemenea, bărbatul susține că românii erau printre cei mai asupriți de angajatori: ”Era foarte rău când eram bolnavi: maiștrii țipau la noi că pur și simplu nu trebuie să ne declarăm bolnavi. Odată ce am avut o răceală urâtă și au țipat la mine. Atunci m-am oprit.”

Cum răspândesc asimptomaticii noul coronavirus. Nu prin aer! Gesturile banale ce pot îmbolnăvi mii de oameni

În ceea ce privește condițiile de cazare, românul spune: ”A fost întotdeauna foarte aglomerat, uneori erau 10, 12 sau alteori chiar 14 persoane într-un singur apartament. Chiria lunară era de 200 de euro de persoană.”

Aproape 1000 de români, angajați ai abatorului, sunt infectați cu noul coronavirus

Un bilanț prezentat în urmă joi de Ministerul Afacerilor Externe menționează 996 de români bolnavi în rândul angajaților, adică două treimi din numărul total al lucrătorilor diagnosticați cu COVID-19 până acum. În cadrul companiei lucrează 3.969 de cetăţeni români.

Încă o țară impune carantinarea pentru români. Medicul Rafila, noi declarații despre creșterea alarmantă de cazuri: ”Trebuie să luăm măsuri!”

Potrivit MAE, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

Ultimele știri