Antena Căutare

Neamt: Sute de tone de alimente trimise de UE pentru nevoiasi stau de cateva luni bune in depozite

Sute de tone de alimente trimise de Uniunea Europeana pentru nevoiasii din Neamt stau de cateva luni bune in depozite, in vreme ce oamenii abia supravietuiesc de pe o zi pe alta. Autoritatile locale sustin ca nu pot imparti alimentele deoarece nu au primit toata cantitatea promisa de UE. Persoanele la care ar trebui sa ajunga produsele s-au saturat sa astepte si au iesit in strada.

Persoanele nevoiase din Neamt asteapta de trei luni sa primeasca ajutoarele de la UE. In judet, nu au fost trimise pana acum decat 930 de tone de alimente, adica un sfert din cantitatea promisa de oficialii europeni. Din acest motiv, produsele nu pot fi distribuite oamenilor.

„Mie mi-e greu să cred că nu poate fi încălcat acest regulament. Aceste produse sunt perisabile, ajung la termenul de expirare”, a declarat Monica Anton, viceprimar in Piatra neamt.

Consilierii judeteni sunt singurii care ar putea da unda verde pentru deschiderea depozitelor si impartirea ajutoarelor. Pana atunci, oamenii nevoiasi vor continua sa protesteze pasnic.

Serban Huidu, din nou in fata judecatorilor... Elevii unei scoli din Sibiu au primit cornuri mucegaite si roase de soareci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x