Antena Căutare

Nelu Tătaru, mesaj alarmant pentru români! "Numărul de cazuri va mai crește! Pentru că s-a trăit acea senzație de libertate"

Nelu Tătaru susține că numărul de cazuri va mai crește în România, în perioada următoare, în urma celui de-al treilea val de măsuri de relaxare. Ministrul Sănătății a explicat faptul că explozia de cazuri noi este urmarea faptului că "am avut și o aglomerare în diferite zone ale țării, s-a trăit acea senzație de libertate".

Numărul mare de cazuri noi de COVID-19 din ultima săptămână este cauzat de măsurile de relaxare și de aglomerarea de persoane din anumite zone ale țării, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

"Am avut două weekend-uri largi, două weekend-uri mari, de vineri până luni seara. Și am avut și o aglomerare în diferite zone ale țării, s-a trăit acea senzație de libertate, am avut o accentuare a transmiterii comunitare, nu exponențial, dar am avut o creștere. Ne pregătim de astăzi de a treia sesiune de relaxări și trebuie să ne gândim că în următoarea perioadă va crește, dar controlabil numărul de cazuri. De aceea ne trebuie și starea de alertă, sunt zile, cum este duminica, în care sunt recoltări mai puține, s-ar putea astăzi să avem o scădere a numărului de cazuri noi. Dar urmează să evaluăm tot ce înseamnă săptămâna trecută și să ne pregătim pentru al treilea val de relaxări care urmează”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Medicul Virgil Musta, avertisment pentru întreaga țară! „Se va putea întâmpla și la noi!”

Acesta susține că trebuie menținută o pârghie a autorităților pentru a putea menține numărul cazurilor sub control.

„Că vrem, că nu vrem, că recunoaștem sau nu, declarat sau nu, suntem într-o stare de alertă. Am avut cinci zile în care am avut o creștere a numărului de cazuri. Dacă au început timid la 196 de cazuri noi, 237, 222, 275, 320 culminând în prezentarea de ieri. Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum. Astăzi intră și cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Sunt măsuri pe care le gestionăm, pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfășurare și funcționare a fiecăreia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea și astăzi în Monitorul Oficial, unele apărute de sâmbătă, cu miniștrii de resort cu principalele măsuri de relaxare”, a spus Tătaru la Digi24.

Când își redeschid, de fapt, grădinițele porțile? Monica Anisie, explicații de ultim moment despre haosul creat: „Ordinu... Medicul Virgil Musta, avertisment pentru întreaga țară! „Se va putea întâmpla și la noi!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x