Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Nelu Tătaru: "Vom trăi cu coronavirusul și în următorii doi ani, un vaccin este departe. Nu îl avem!"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că trebuie "să ne obişnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani". Asta ne-a arătat-o experienţa pandemiei de gripă porcină după care au urmat doi ani de epidemii sezoniere, mai subliniază acesta, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru: "Vom trăi cu coronavirusul și în următorii doi ani, un vaccin este departe. Nu îl avem!"

Vor urma doi ani de gripe sezoniere cu virusul SARS-CoV-2

Un nou simptom al coronavirusului atacă pacienții! Pare că le-au degerat picioarele, sunt roșii și tumefiate: „acestea sunt leziuni purpurii""După experienţa pandemiei de gripă porcină din 2009, am putut vedea că o pandemie a fost urmată de doi ani de epidemii sezoniere. Aşa va fi şi în acest moment. Să ne obişnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani. Dar având în vedere prima curbă, putem evalua şi ce va urma în următorii doi ani. Nu avem un tratament (...), nu avem un vaccin.

Semnal de alarmă! Un alt simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului a fost identificat. "Oricine observă acest semn, pe lângă simptomele specifice, să meargă de urgenţă la spital"

În momentul în care noi putem să gestionăm astfel încât să avem puţine decese, puţine cazuri, mergem spre o curbă lină şi putem gestiona prin sistemul medical pe care îl avem, atunci putem spune că am reuşit să trecem prin această pandemie, gestionând-o.

Atunci când vom ieşi şi vom vedea că avem o mare parte a populaţiei care s-a imunizat, avem prezenţa unor anticorpi, putem vedea următorii doi ani ca nişte epidemii cu nişte cazuri care nu vor avea aceeaşi amploare ca în această perioadă, dar vor fi nişte cazuri cu o simptomatologie frustă sau uşoară care vor merge până vom avea o stare de imunitate la toată populaţia României.

Vaccinul împotriva Covid-19 se numește ''ChAdOx1 nCoV-19'' și a început să fie produs, deși nu a fost testat. ''Am început producţia la risc a acestui vaccin"

Sperăm în acest context şi în descoperirea şi fabricarea unui vaccin cu care să putem gestiona următorii doi ani", a declarat ministrul Tătaru, într-un interviu la postul Antena 3.Ministrul Sănătăţii a subliniat că încă nu este aproape momentul în care vom avea un vaccin împotriva COVID-19.

Tratament nou pentru Covid: sângele pacienților vindecați se introduce în corpurile celor bolnavi. Horațiu Moldovan: Introducem o terapie cu plasmă hiperimună"Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase şi după această perioadă să-l putem procura şi să-l putem utiliza în întreaga masă", a spus Tătaru.


Întrebat dacă ar schimba cu ceva lupta cu noul coronavirus dacă s-ar şti că acesta a fost creat într-un laborator, ministrul a răspuns negativ.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: se lucrează la peste 70 de vaccinuri împotriva coronavirusului. Testele au îneceput!

"Nu ar schimba cu nimic. Noi am plecat pe o procedură, pe o stare de epidemie şi apoi pandemia, am plecat într-o luptă cu ceva necunoscut, cu ceva care s-a regăsit pentru prima dată în patologia umană, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin.

Poate că după ce vom termina şi vom ieşi din pandemie cu bine, împreună, vom putea să analizăm ce a fost, cum a fost, de unde a venit", a menţionat el.

Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor


Totodată, ministrul Nelu Tătaru a reiterat că suntem, ca moment, la jumătatea acestei pandemii în ţara noastră şi autorităţile aşteaptă să vadă, pentru înregistrarea vârfului epidemiei şi apoi faza de descreştere a numărului de cazuri, cum va evolua infecţia cu coronavirus după Sărbătorile Pascale, timp de 7-10 zile, în condiţiile în care această boală prezintă apariţia simptomatologiei din a doua până în a zecea zi de la infectare.

Recomandari