Noua ordonanță militară, cea mai strictă de până acum, reconfirmată de Vela! Posibile restricții de Paște

Noua ordonantă militară va cea mai strictă de până acum! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță restricții până la Paște, sugerând totodată că măsurile luate de autorități până în prezent face ca România să stea "net mai bine" decât alte țări europene în lupta cu Covid-19.

Guvernul urmează să emită o nouă ordonanță militară

Captură video

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că românii au respectat măsurile de prevenire a răspândirii SARS-Cov-2, el arătând că, raportat la alte ţări din Europa, precum Spania, România stă "net mai bine” în ceea ce priveşte cazurile la o mie sau la un milion de locuitori.

Citește și: Starea de urgență, prelungită cu 30 de zile. Școlile rămân închise! Klaus Iohannis: "Stați acasă, în loc să stați pe un pat de spital!"

O nouă ordonanţă militară va fi dată până la Paște

Marcel Vela reafirmă că în cursul acestei săptămâni va fi dată o nouă ordonanţă militară, a noua. Vela nu a dat detalii cu privire la eventuale prevederi din noua ordonanţă.

"Tot ceea ce decidem, tot ceea ce anunţăm sunt consecinţe în urma unor analize pertinente făcute cu celeritate de către specialişti, mă refer la epidemiologi, la infecţionişti, la cei care analizează statistica, în funcţie de evoluţia bolii, de situaţia cazurilor înregistrare într-o zonă sau alta”, a spus Marcel Vela.

Citește și: Document oficial. Măsuri restrictive în România: Ce cuprinde decretul privind prelungirea stării de urgenţă cu 30 de zile

România stă "net mai bine" decât alte țări europene în lupta cu Covid-19

Acesta a precizat că statisticile arată că România stă "net mai bine” decât alte ţări europene în cea ce priveşte răspândirea virusului şi numărul cazurilor de COVID-19.

"Am făcut calculul şi la media de locuitori, nu neapărat a populaţiei, pentru că cineva spunea că normal că avem mai puţin cazuri având în vedere că noi nu avem populaţia Spaniei, de exemplu. Dar raportat la mia de locuitori sau la un milion de locuitori, stăm net mai bine, şi asta nu se datorează neapărat Guvernului sau măsurilor luate de noi, meritul este al cetăţenilor, pentru că au respectat, foarte puţine cazuri au fost înregistrate cu privire la încălcarea regulilor. Raportat la populaţia României este un procent destul de mic de teribilişti, de oameni care nu au fost responsabili şi atunci eu pot să le spun oamenilor înainte de Sfintele Sărbători de Paşti că le mulţumesc pentru înţelegere, au dat dovadă de patriotism şi de responsabilitate”, a mai afirmat ministrul.

Vela a catalogat situaţia actuală drept "un război al fiecărui cetăţean care luptă pentru cei dragi”, iar pasivitatea unora va crea probleme "nu unuia sau altuia, ci nouă, tuturor, şi vor fi afectaţi cei dragi, cei apropiaţi”.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri