Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Noua șefă ANAF anunță schimbări majore! Veste bună pentru unii contribuabili

Mirela Călugăreanu este noua șefă ANAF, după ce Mihaela Triculescu a fost demisă de la conducerea instituției. Aceasta a prezentat principalele schimbări pe care le va face la nivelul instituției.

Mirela Călugăreanu este noua șefă ANAF, după ce Mihaela Triculescu a fost demisă de la conducerea instituției. Aceasta a prezentat principalele schimbări pe care le va face la nivelul instituției.

Decizia premierului Viorica Dăncilă privind demiterea Mihaelei Triculescu din funcţia de preşedinte ANAF a fost publicată în Monitorul Oficial.

Noua șefă ANAF a susținut o declarație de presă unde a prezentat principalele schimbări pe care le va face la nivelul instituției.

„Vreau să vă asigur că ANAF va deveni acel partener atât pentru persoane fizice cât și pentru mediul de afaceri din România. Astfel, împreună cu ministerul Finanțelor, am elaborat un proiect de măsuri care vizează o eficientă și corectă colectare a veniturilor bugetului general consolidat, dar în egală măsură și transformarea agenției într-o instituție transparentă și eficientă.

Vrem să asigurăm servicii de calitate în relația cu contribuabilii, simplificarea mecanismelor de administrație fiscală care să susțină atât conformarea la declararea obligațiilor fiscale cât și conformarea la plata obligațiilor fiscale.

Un rol important o să îl acordăm prevenirii și combaterii evaziunii fiscale. Încercăm prin înființarea unor structuri noi în cadrul ANAF asigurarea unui tratament diferențiat acordat contribuabililor din România în funcție de comportamentul lor fiscal ”, a mai declarat noua șefă a ANAF.

Mai multe detalii, în clipul de mai sus.

Recomandari