Antena Căutare

Numărul deceselor cauzate de grijă a ajuns la 35. Încă un bărbat a murit

Un bărbat de 40 de ani din județul Argeș a murit după ce a contactat virusul gripal, numărul deceselor ajungând astfel la 35 în toată țara.

Un bărbat de 40 de ani din județul Argeș a murit după ce a contactat virusul gripal, numărul deceselor ajungând astfel la 35 în toată țara.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, din jud.Argeș a decedat pe 21 ianuarie, dar abia trei zile mai târziu rezultatele testelor de laborator au confirmat prezenţa virusului gripal, anunță Centrul național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Victima a fost detectată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avea condiții medicale preexistente și era nevaccinat anti-gripal.

Gripa se extinde cu repeziciune și stârnește panică! Ministerul Sănătății ar putea să declare epidemie marți!

Vaccinarea încă este eficientă, în cazul persoanelor care nu s-au vaccinat, dar se întreabă dacă mai e cazul să o facă acum, a ținut să sublinieze ministrul sănătății, precizând că a discutat în acest sens cu specialiștii. În afară de vaccinul antigripal, care este cel mai sigur mod de a ne proteja, trebuie să respectăm anumite măsuri igienico-sanitare: de evitat aglomerațiile, părinții să-și țină copiii bolnavi acasă, iar în școli să se facă un triaj epidemiologic – adică să se constate dacă un copil prezintă simptomele unei răceli sau nu.

De asemenea, spitalele trebuie să limiteze vizitele, a precizat Sorina Pintea. În acest moment, în România, există zone unde virusul gripal circulă mai intens: București, Constanța, zona de vest a țării. Totuși, din toate județele s-a raportat o creștere a numărului de cazuri de viroze respiratorii.

De ce WhatsApp limitează numărul destinatarilor unui mesaj?... Trenurile au întârzieri din cauza problemelor cu electricitatea. Anunțul CFR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x