Antena Căutare

O companie mare, prezentă pe piața din România, concediază sute de angajați. De ce s-a luat această decizie

O companie importantă are în plan să concedieze sute de angajați. Slujbele multor români sunt în pericol din această cauză.

colaj femeie care plătește cu cardul și o vânzătoare care ține aparatul pos în mână și bărbat care îl ține de guler pe un altul, care are în brațe o cutie cu ucruri personale Galerie
Un mare retailer a anunțat închiderea a zeci de magazine și concedierea a sute de persoane | Shutterstock

Retailerul suedez este prezent și pe piața din România. Reprezentanții acestuia au venit cu un nou plan de afaceri, astfel rămânând fără loc de muncă sute de oameni.

O companie mare, prezentă pe piața din România, concediază sute de angajați. De ce s-a luat această decizie

Retailerul suedez de modă H&M concediază 588 de angajați și închide 28 de magazine pe teritoriul Spaniei. S-a ajuns la acesată decizie după ce vânzările au scăzut din cauza competiției pe piață cu Inditex, grup din care face parte și Zara.

Citește și: IKEA retrage de urgență un produs de la vânzare. Cei care l-au achiziționat sunt îndemnați să înceteze utilizarea lui

Potrivit ObservatorNews.ro și Reuters, compania va efectua respectivele disponibilizări din motive organizatorice, productive şi economice nespecificate.

După majorările salariale de anul trecut, care s-au produs în urma protestelor și grevelor inițiate de angajați, compania va renunța la 1.500 de locuri de muncă.

Citește și: Carrefour anunță că va opri de la vânzare anumite produse. Ce s-a întâmplat și care sunt țările vizate

În cursul anului 2021, H&M redusese numărul de angajați cu 400. În ciuda obiecțiilor aduse de sindicate, reprezentanții companiei nu au dat mai multe detalii.

„Considerăm că măsura este prea agresivă şi că este posibil să căutăm soluţii care să nu implice pierderi de locuri de muncă”, au declarat liderii sindicatelor.

Citește și: Legea despre care trebuie să știe toată lumea. Cine va avea prioritate la magazine și la ghișee de acum înainte

„Compania nu a manifestat niciodată un comportament ciudat şi a respectat o majorare de salariu convenită anul trecut”, a mai adugat liderul CCOO Angeles Rodriguez.

H&M este al doilea cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, după Inditex. Astfel de magazine se găsesc în toate mallurile, dar și pe străzile principale din marile orașe.

Citește și: Oana Roman a răbufnit după ce a făcut cumpărături de 70 de lei. Ce produse a putut să-și cumpere cu această sumă

În Spania sunt peste 4.000 de oameni angajați la H&M, în 91 de magazine. Măsura pe care marele retailer vrea să o ia nu este unică pe piață. Multe companii și-au încis magazinele în ultimii ani. Acestea au pus accent pe sucursașele importante și pe tranzacțiile din mediul online.

În acest mod, compania consideră că își păstrează competitivitatea pe piață:

Citește și: O mamă și-a lăsat fiul bolnav să mânânce în magazin înainte de a achita, dar nu se aștepta la ce a urmat. Ce a făcut o angajată

„Acest lucru implică îmbunătățirea experienței de cumpărături în magazinele noastre existente și căutarea activă de noi oportunități. Dar și luarea unor decizii în cunoștință de cauză cu privire la închiderea magazinelor atunci când este necesar”, au declarat reprezentanții H&M.

În Spania, compania s-a confruntat și cu probleme legate de absenteism. Totodată, mulți angajați se plâng de suprasolicitare la locul de muncă.

Citește și: O turmă de capre s-a rătăcit în parcarea subterană a unui mall din Târgu Jiu: „Cu asta le-am văzut pe toate!”. Fotografii virale

Deocamdată, pentru piața din România, compania nu a prezentat niciun fel de schimbare în ceea ce privește disponibilizările angajaților.

Familia lui Vlad Pascu recurge la o nouă metodă pentru a-i reduce sentința tânărului. Ce intenționează să facă... Ce a putut să facă Loredana Atănăsoaie, criminala din Mangalia, în sala de judecată, de față cu toți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x