Antena Căutare

O femeie din Timișoara a realizat o serie de operații estetice, deși nu este medic. Autoritățile au luat măsuri

Numărul medicilor falși din România crește de la o zi la alta. O femeia a efectuat mai multe operații estetice fără a fi medic. Iată întreaga poveste.

Galerie
Oamenii legii au intervenit | Shutterstock

O femeie din Timișoara s-a dat drept medic și a efectuat mai multe operații estetice.

Citește și: O româncă a obținut ilegal parafă de medic veterinar. Ce să faci dacă pe carnetul de sănătate al animalului tău este parafa ei

O femeie din Timișoara a realizat o serie de operații estetice, deși nu este medic. Autoritățile au luat măsuri

Femeia activa la un cabinet neautoritzat din Timișoara, conform unei surse, iar de-a lungul timpului a avut mai mulți pacienți. Aceasta nu a absolvit medicina și nu era activă în Colegiul Medicilor din România.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Falsul chirurg italian, Matteo Politi, îşi deschide o clinică privată „cu cei mai buni medici din Europa” și va oferi servicii medicale gratuite

„Într-un spaţiu neautorizat şi neadecvat, aceasta ar fi efectuat tratamente de rejuvenare cu fillere (acid hialuronic), toxină botulinică (botox), mezoterapie, topire de grăsime cu diferite substanţe speciale, pentru care legea prevede calitatea de medic cumulată cu o competenţă specială recunoscută, femeia neavând absolvită nicio facultate de medicină şi nefiind activă în niciun colegiu al medicilor din România”, au declarat autoritățile.

Citește și: Fosta Miss România, la un pas să rămână fără dinţi: "Am crezut că e normal ce aveam" . Ce i s-a întâmplat

Astfel că, Poliția a deschis pe numele femeii un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

Citește și: Cât a ajuns să coste operația estetică preferată de românce. Care sunt scorurile în 2024

De asemenea, conform sursei menționate anterior, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea unor procurori de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, au făcut percheziții atât la domiciliul femeii, cât și la cabinetul unde activa.

Citește și: Medicul Monica Pop intervine vehement în scandalul testelor COVID false! Oameni sănătoși ar putea fi internați: „Perfect pentru a se infecta în contact cu adevăraţii pacienţi”

Oamenii legii au confiscat mai multe mostre de instrumentar medical, dar și substanțe specifice intervențiilor estetice. Poliția continuă cercetările.

Citește și: Matteo Politi a fost trimis în judecată. Falsul medicu intalian este acuzat că a operat 28 de persoane, cu toate că nu avea diplomă

Acesta nu este un ca unic în România. În ultimii ani, mai mulți oameni care se dădeau drept medici esteticieni, dar și stomatatologi sau chiar medici veterinari au intrat în vizorul autoritățile.

Matteo Politi este unul dintre ei. Acesta ar fi operat 28 de persoane, deși are doar 8 clase.

Citește și: Un fals medic din Baia Mare lipea dinții cu superglue! Continuarea este greu de imaginat! Ce a pățit un pacient

Acești falși medici au pus în pericol viața mai multor persoane. Cazuri de acest gen îi fac pe oameni și mai temători decât erau când vine vorba de medic și de consultații.

Citește și: Încă un medic fals descoperit în România. Bărbatul consulta pacienți și elibera rețete și bilete de trimitere, deși e programator IT: ”N-ar trebui să fiu în cabinet!”

Încrederea medic-pacient suferă în urma unui număr tot mai mare de înșelătorii în acest domeniu, mai ales că cele mai frecvente sunt cele din cabinetele estetice.

CFR Călători anunță că în transportul feroviar de pasageri se trece duminică la ora de iarnă. Cum se modifică mersul ten... Ce ascunde sicriul descoperit în primăvară în București. Povestea tragică a unei familii din Capitală, dezvăluită abia a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei Marti, 22.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x