Antena Căutare

O parte din turistii blocati la Balea Lac din cauza vantului au coborat pe jos 13 kilometri

Zeci de turisti, printre care si mai multi copii, sunt blocati, inca de aseara, la Balea Lac. Telecabina care face legatura cu baza de la Balea Cascada a fost oprita din cauza unor rafale puternice de vant, ce au inceput sa bata in Muntii Fagaras inca de ieri dupa-amiza.

Cativa turisti mai curajosi au ales sa coboare pe cont propriu, pe jos. Au strabatut 13 kilometri prin zapada, pe intuneric, pana au ajuns la Balea Cascada.

Aceasta este furtuna care a blocat zeci de turisti in masivul Fagaras. Cei mai multi dintre ei au urcat pe munte neechipati, asa ca salvamontistii i-au sfatuit sa caute adapost si sa astepte zorii zilei.

Peste 20 dintre ei au ales sa ignore acest sfat. Si-au luat inima in dinti si au pornit spre baza muntelui. Dupa cateva ore de mers pe intuneric prin frig si ceata, doua cele doua grupuri de turisti au reusit sa ajunga in siguranta in parcarea de la Balea Cascada.

Meteorologii prognozeaza ca in aceasta dimineata, vantul va mai slabi in intensitate. Daca se va intampla asta, telecabina isi va relua activitatea si toti turistii vor putea sa se intoarca la baza Balea Cascada.

Blocaje si pe Transfagarasan

Alti trei turisti au ramas blocati, ieri, pe Transfagarasan, pe un sector de drum inchis circulatiei in aceasta perioada. Ei au fost coborati de pe munte cu ajutorul jandarmilor si salvamontistilor.

Autoritatile le recomanda soferilor care se deplaseaza pe DN 7C Transfagarasan in aceasta perioada sa nu se aventureze cu masinile mai departe de zona Capra, pentru ca drumul este inchis circulatiei.

Foto: Intact Images

Mii de rusi, moldoveni si ucraineni petrec in Romania Craciunul pe stil vechi... Romanii din toata tara sarbatoresc Boboteaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x