Antena Căutare

O turista a murit in Muntii Fagaras

O turista din Bucuresti a murit, in noaptea de vineri spre sambata, in Muntii Fagaras, mai sus de Balea Lac, dupa ce a alunecat pe gheata si s-a lovit cu capul de stanci, trupul sau fiind recuperat de pe munte de catre salvamontisti.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Carta, Virgil Grosaru, turista facea parte dintr-un grup din Bucuresti care a urcat, vineri dupa-amiaza, la Balea Lac si de acolo a plecat in excursie catre locul denumit Saua Capra.

"La intoarcere, turista, care avea aproximativ 50 de ani, a alunecat pe stratul de gheata care s-a format in zona, a cazut si s-a lovit cu capul de stanci. A murit, iar echipajele de salvamontisti au recuperat trupul", a declarat Grosaru.

Potrivit sursei citate, turista nu avea niciun fel de echipament special de iarna pentru a urca pe munte.

"Erau simpli turisti care s-au aventurat prea mult. Nu se mai poate, in aceasta perioada, sa se ajunga mai departe de Balea Lac pentru ca zona este extrem de periculoasa. S-a format o pojghita de gheata si fara coltari este imposibil sa te descurci acolo. Chiar si cu coltari, dar fara experienta, este greu de mers prin zona respectiva. Recomandarea noastra ar fi ca turistii sa nu se mai aventureze pe munte pentru ca pot deveni victime ale accidentelor", a mai declarat Virgil Grosaru.

In plus, salvamontistii recomanda turistilor sa fie pregatiti cu echipament de iarna, daca urca la munte, mai ales ca in Muntii Fagaras temperaturile sunt extrem de scazute, iar fenomenele meteorologice se pot produce in foarte scurt timp.

Sursa: Jurnalul National

Scenariu periculos: Un politist la 2.000 de familii daca MAI concediaza 40.000 de oameni... Politistul care a lovit mortal cu masina un barbat pe o trecere de pietoni, arestat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x