Antena Căutare

O vânzătoare din Târgoviște a rămas fără 20.000 de lei din casa de marcat. S-a prins abia după trei zile. Cum s-a întâmplat totul

O vânzătoare din Târgoviște a fost păcălită de un bărbat și a rămas fără încasările de peste zi.

colaj casă de marcat într-un magazin și mână care tastează pe un POS Galerie
Un bărbat a înșelat o vânzătoare, furând încasările de peste zi | Shutterstock

Un tânăr a păcălit o vânzătoare din Târgoviște și a plecat acasă cu 20.000 de lei. Furtul s-a descoperit abia după trei zile, potrivit unei surse.

Citește și: A apărut o nouă metodă prin care mașina îți poate fi furată din parcare. Furtul autoturismelor face din nou victime

O vânzătoare din Târgoviște a rămas fără 20.000 de lei din casa de marcat. Cum s-a întâmplat totul

Un tânăr de 28 de ani din Brașov a pretins că este angajatul unei firme responsabile pentru funcționarea POS-ului, furând astfel 20.000 de lei, reprezentând încasările de peste zi.

Citește și: O menajeră româncă ce a furat din casa în care lucra vrea să o dea în judecată pe proprietara păgubită: „Daunele mele unde sunt?”

Acesta a înșelat-o pe vânzătoarea din spațiul cmercial repsectiv și a furat banii din cont. Acesta a pretins că a fost trimis pentru a actualiza POS-ul. Astfel că, în momentul în care a cerut să fie tastate anumite cifre, încasările au fost transferate în propriul cont printr-o metodă SelfPay.

Citește și: Relaxare cu probleme pentru un pakistanez în România. A fugit dezbrăcat pentru a-și salva viața

Înșelătoria a fost descoperită după trei zile de reprezentanții magazinului. Tânărul a fost reținut de Poliție pentru 24 de ore și a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este cercetat pentru înșelăciune.

Citește și: O nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card. La ce trebuie să fie atenți românii atunci când merg la bancomat

Aceasta nu este singura metodă de înșelătorie care a fost utilizată în Târgoviște. Mai mulți bărbațo au pretins că strâng fonduri pentru o asociație de binefacere. Totul s-a întâmplat chiar pe 8 martie, de Ziua Femeii.

Citește și: Un turist român a fost arestat în Grecia pentru furt, după ce a luat două fragmente de pe Acropola din Atena. Cum s-a întâmplat

Conform sursei menționate anterior, Jandarmeria a declarat în acest caz: „Jandarmii i-au legitimat și le-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Bărbații în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, au menționat că lucrează la o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

Citește și: Ce se întâmplă când răspunzi la e-mailurile din spam. Cum ți se pot fura datele personale

În urma celor declarate de cei în cauză, jandarmii dâmbovițeni au efectuat verificări și a reieșit faptul că denumirea asociației nu există. Totodată, unul dintre cei doi bărbați a recunoscut acest aspect și a menționat, printre altele, că în aproximativ 10 minute a colectat circa 300 de lei de la trecători, sumă de bani care a fost găsită asupra acestuia.”

Citește și: Tânărul acuzat că a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur a fost găsit și reținut. Ce îl așteaptă pe bărbat

Tot mai multe astfel de metode inventive au adus prejudicii imense românilor. Aceștia cad în plasa răufăcătorilor fără să își dea seama. De obicei, infractorii își aleg victime din medii sociale cu probleme sau persoane vulnerabile, precum oamenii în vârstă. Însă apelează și la empatia oamenilor, cum a fost în cazul celor doi bărbați care au pretins că strâng fonduri pentru o asociație de caritate.

Cum se apără frații Tate după arestul din această dimineață. A fost emis un mandat european de arestare pe numele lor... Uniunea Europeană ar putea interzice centralele termice de apartament: „Este o chestiune de câțiva ani”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x