Un tânăr a păcălit o vânzătoare din Târgoviște și a plecat acasă cu 20.000 de lei. Furtul s-a descoperit abia după trei zile, potrivit unei surse.
O vânzătoare din Târgoviște a rămas fără 20.000 de lei din casa de marcat. Cum s-a întâmplat totul
Un tânăr de 28 de ani din Brașov a pretins că este angajatul unei firme responsabile pentru funcționarea POS-ului, furând astfel 20.000 de lei, reprezentând încasările de peste zi.
Acesta a înșelat-o pe vânzătoarea din spațiul cmercial repsectiv și a furat banii din cont. Acesta a pretins că a fost trimis pentru a actualiza POS-ul. Astfel că, în momentul în care a cerut să fie tastate anumite cifre, încasările au fost transferate în propriul cont printr-o metodă SelfPay.
Citește și: Relaxare cu probleme pentru un pakistanez în România. A fugit dezbrăcat pentru a-și salva viața
Înșelătoria a fost descoperită după trei zile de reprezentanții magazinului. Tânărul a fost reținut de Poliție pentru 24 de ore și a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este cercetat pentru înșelăciune.
Aceasta nu este singura metodă de înșelătorie care a fost utilizată în Târgoviște. Mai mulți bărbațo au pretins că strâng fonduri pentru o asociație de binefacere. Totul s-a întâmplat chiar pe 8 martie, de Ziua Femeii.
Conform sursei menționate anterior, Jandarmeria a declarat în acest caz: „Jandarmii i-au legitimat și le-au solicitat detalii despre activitatea desfăşurată. Bărbații în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, au menționat că lucrează la o fundaţie de binefacere şi colectează fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.
Citește și: Ce se întâmplă când răspunzi la e-mailurile din spam. Cum ți se pot fura datele personale
În urma celor declarate de cei în cauză, jandarmii dâmbovițeni au efectuat verificări și a reieșit faptul că denumirea asociației nu există. Totodată, unul dintre cei doi bărbați a recunoscut acest aspect și a menționat, printre altele, că în aproximativ 10 minute a colectat circa 300 de lei de la trecători, sumă de bani care a fost găsită asupra acestuia.”
Tot mai multe astfel de metode inventive au adus prejudicii imense românilor. Aceștia cad în plasa răufăcătorilor fără să își dea seama. De obicei, infractorii își aleg victime din medii sociale cu probleme sau persoane vulnerabile, precum oamenii în vârstă. Însă apelează și la empatia oamenilor, cum a fost în cazul celor doi bărbați care au pretins că strâng fonduri pentru o asociație de caritate.
Cum se apără frații Tate după arestul din această dimineață. A fost emis un mandat european de arestare pe numele lor... Uniunea Europeană ar putea interzice centralele termice de apartament: „Este o chestiune de câțiva ani”...