Antena Căutare

Observator special: Junk food, mancarea "boala" curata!

Mancam ce ne cade in mana. Alegem, de cele mai multe ori, preparetele bogate in grasimi, cu multa carne, ca sa ne tina de foame. E o alimentatie dezechilibrata, spun specialistii, ce ne imbolnaveste in timp. Iar asta nu e tot. Semipreparatele dar si branzeturile de pe piata, contin cantitati enorme de apa si sare

Sa nu credeti ca sandwich-urile din comert sunt mult mai sanatoase! Ce-i drept, nu sunt atat de sarate, dar faptul ca pe ambalaj scrie "Proaspat", "Gustos" sau - si mai rau - "Dietetic", nu inseamna ca sunt si bune.

Sandwich-urile din magazin au fost suspuse analizei. Au fost alese unele cu sunca, branza si maioneza, depozitate intr-un frigider pe trotuar. Rezultatele de laborator au aratat ca produsele nu sunt contaminate, in schimb valoarea calorica e foarte mare.

Cu alte cuvinte, o bomba calorica. In mod normal, oranismul unui om activ are nevoie de cel mult 2000 de kilocalorii, pe zi. Pentru sedentari, regimul alimentar trebuie sa fie mult mai strict. In caz contrar, vizitele la medic vor fi dese si lungi.

Aportul caloric foarte mare inseamna hipercolesterol, glicemie crescuta din cauza acelei paini sarace nutritional. Si, in timp, toate acestea duc la boala cardiovasculara.

Sa nu uitam de… saorma, cu de toate. E alimentul preferat al romanilor iar saormarii prospera. In Romania sunt peste o mie de saormarii. 500, doar in Capitala. In fiecare an, incasarile celor care prepara produse de fast food, ajung la aproape 2 miliarde de euro.

Mancarea de fast food e bogata in grasimi. Contine carne, cartofi prajiti in mult ulei si sosuri din abundenta. In timp, alimentatia fast food duce la obezitate si afectiuni cardiace.

Renumitii cultivatori din Lunguletu au ajuns sa-si vanda varza pe nimic... Cele mai renumite cluburi din Capitala, inchise de Garda Financiara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x