Antena Căutare

OBSERVATOR SPECIAL: Cine salveaza ambulanta. Regulile ar trebui respectate, dar soferii si pietonii sunt cu mintea la cai verzi pe pereti

Nici dupa atatia ani, romanii nu prea inteleg care e treaba cu Serviciul de Ambulanta! Adica stiu precis cu ce se ocupa oamenii din salvari, dar nu pricep esentialul: este un serviciu de urgenta, ce pune accentul pe "URGENTA". Ambulanta nu sta la semafor, ambulanta nu trebuie sa fie blocata in trafic, deci ambulanta trebuie sa aiba un culoar de deplasare. Din pacate, soferii, dar chiar si pietonii, nu realizeaza acest lucru

"Domnule doctor, avem un accident rutier, pe la Doi Cocosi, daca nu ma insel. Nu.este echipaj acolo ". Asa incepe o zi de munca pentru oamenii care lucreaza la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Au cam 1.000 de solicitari la fiecare 24 de ore. Acum medicul Serban si echipa lui trebuie sa ajunga la o urgenta. Viata unei femei depinde de promptitudinea de care dau dovada. Doar ca problemele apar din clipa in care iesim din curtea Serviciului de Ambulanta. "E aglomeratie, nu se da nimeni la o parte si trebuie sa ne strecuram”, spune ambulantierul.

Nicolae Stefan lucreaza de 35 de ani in sistem. Stie foarte bine cu cine are de-a face in trafic, dupa cum stie prea bine ca nu va inainta mai repede daca se enerveaza. Domnul Stefan remarca, totusi, faptul ca, in ultimii ani, situatia s-a mai ameliorat. Nu foarte mult, dar exista un progres. In sfarsit, echipajul ajunge la destinatie.

Pacienta trebuie dusa imediat la spital. Este suspecta de peritonita. "LA NOI TIMPUL ESTE FOARTE IMPORTANT. La o urgenta de cod rosu, ambulanta trebuie sa ajunga in maxim 15 minute”, a tinut sa precizeze Alice Grasu, de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov

Ajunge daca este lasata de soferi si chiar de pietoni, pentru ca si acestia pot sa faca ambulanta sa intarzie. Dar poate nu stiu ce trebuie sa faca atunci cand vad o salvare in misiune sau stiu, dar ignora toate reglementarile in vigoare. "Lumina de culoare albastra obliga participantii la trafic si ma refer la toti participantii la traffic, sa acorde prioritate de trecere. Nerespectarea acestei reguli se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere “, a subliniat Ioana Stancu de la Politia Rutiera Bucuresti.

Dar cine sa retina aceste mici amanunte? Pietonul visator care traverseaza lin, de parca s-ar gandi la nemurirea sufletului? Sau soferul care se gandeste la cai verzi pe pereti.

Tocmai de aceea, politistii s-au confruntat cu nenumarate cazuri in care ambulantele au interactionat in cel mai dur mod cu masinile din trafic sau chiar cu pietonii neatenti.

Partea buna este ca masinile Serviciului de Ambulanta au asigurare CASCO. Dar, in cazul in care sunt complet distruse, banii se duc la buget, iar cei de la Salvare trebuie sa astepte ceva pana sa primeasca o masina noua la schimb.

Sefii din Educatie au stabilit reguli stricte pentru simularea nationala, dar de ele s-a ales praful!... OBSERVATOR SPECIAL: Romanii nu ezita sa-i pocneasca pe cei mici. Telefonul Copilului suna fara oprire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x